Πολιτική

Αναρχικοί για την επίθεση στη Μαίρη Μπότση μέσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά: «Φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, την περιλούσαμε με χρώματα»

Με κείμενό τους, όπου "βαφτίζουν" την επίθεση με μπογιές στη Μαίρη Μπόση "καλλωπισμό", ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή, το πρωί της Πέμπτης (15.03.2018) σε αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι αναρχικοί αναφέρουν στο κείμενό τους που ανέβηκε στο indymedia πως η εισβολή σε αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά έγινε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»». Και με ειρωνεία χαρακτηρίζουν «καλλωπισμό» το γεγονός πως περιέλουσαν με μπογιές την καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Μαίρη Μπόση, εν ώρα μαθήματος…

Έχουν επίσης ανεβάσει και φωτογραφίες από το πανό που σήκωσαν μέσα στην αίθουσα αλλά όχι από τις μπογιές με τις οποίες έλουσαν τη Μαίρη Μπόση, την ώρα που εκείνη δίδασκε… 

«Καλλωπισμός» η επίθεση στη Μαίρη Μπόση

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί».

Και η αναφορά στην ίδια τη Μαίρη Μπόση είναι η εξής: «Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην «αντιτρομοκρατική» πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στη συνέχεια του κειμένου τους, θεωρούν ότι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά -μεταξύ άλλων που της «προσάπτουν»- «έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στους φυλακισμένους αγωνιστές, τις ριζοσπαστικές πρακτικές των ανατρεπτικών κινημάτων και στους κοινωνικούς αγώνες ευρύτερα».

Γιατί έγινε η εισβολή

Επίσης, οι αναρχικοί αναφέρουν ότι η εισβολή στην αίθουσα του πανεπιστημίου Πειραιά έγινε αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γ. Τσάκαλο. 

«Οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής «καινοτομίας» διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες» με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...