Εκκλησία της Ελλάδος

Αναθέματα για Πάπα, Πατριάρχη, μονοφυσίτες και Σύνοδο του Κολυμπαρίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας - Έντονη αντίδραση από το Φανάρι και συσχετισμός με τον Μητροπολίτη Πειραιώς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναθέματα που έχουν προκαλέσει σάλο είχαμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Πειραιά. Οι ιερείς π.Άγγελος Αγγελακόπουλος και Ματθαίος Βουλκανέσκου,αφού αναθεμάτισαν παλιές αιρέσεις όπως του Αρείου ή του Νεστόριου ήρθαν και στις μέρες μας αναθεματίζοντας ονομαστικά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τους σημερινούς ηγέτες των μονοφυσιτών Αρμενίων, των Κοπτών κ.α., αλλά και τους Μάρτυρες του Ιεχωβα. Δεν παρέλειψαν δε να αναφερθούν και στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την “ληστρική και αιρετική ψευδοσύνοδο”-όπως την χαρακτήρισαν- της Κρήτης τονίζοντας:

"Τοις κηρύσσουσι και διδάσκουσι την αίρεσιν ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτος εστί άνευ ίσου ΑΝΑΘΕΜΑ!

Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης του Ιουνίου 2016, τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη Συνόδω, και τοις κακοδόξοις αυτοίς κειμένοις ΑΝΑΘΕΜΑ."

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση του Φαναρίου ιδίως στην παρούσα φάση που ένα βήμα πριν από το συνοδικό δικαστήριο βρίσκονται οι π. Θεόδωρος Ζήσης και Νικ. Μανώλης.

Φιλικά προσκείμενο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ιστολόγιο που πολλάκις λειτουργεί και σαν άτυπο γραφείο τύπου του συσχετίζει την κίνηση των ιερέων την περασμένη Κυριακή με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Με ξεκάθαρο προβοκατόρικο τρόπο ζητάει από τον κ. Σεραφείμ να αποδείξει πως κάτι τέτοιοι δεν συμβαίνει στέλνοντας τους δύο ιερείς σε συνοδικό δικαστήριο!

Υπενθυμίζεται πως το Φανάρι είχε ζητήσει και παλιότερα να ληφθούν μέτρα κατά των Μητροπολιτών Πειραιώς και Καλαβρύτων γιατί ενοχλούσαν οι απόψεις τους. “Όσο δεν επιλαμβάνεται του θέματος η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο” σημειώνει.

Επίσης το ιστολόγιο υποστηρίζει πως οι δύο ιερείς “Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι αναθεμάτισαν και τους άλλους Προκαθημένους και τους επισκόπους, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα”.

https://www.youtube.com/watch?v=aJ_huP0304U

π .Θεόδωρος Ζήσης: Δεν μετανιώνω

Στο μεταξύ ο διωκόμενος π.Θ. Ζήσης, με αφορμή την πρώτη επέτειο της διακοπής μνημοσύνου σχολίασε τα δρώμενα λέγοντας πως “είμαστε εξόριστοι απ΄τους ναούς μας”, ενώ χαρακτήρισε ανυπόστατες κάποιες ειδήσεις που υποστηρίζουν πως ο ίδιος μετάνιωσε και θα επαναφέρει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης.

Είπε πως η προ ενός έτους κίνηση διακοπής του μνημοσύνου του Επισκόπου ήταν “έξοδος από την ερημία του Οικουμενισμού” και τόνισε πως “θα διαλυθεί η Ελλάδα χωρίς την Ορθόδοξη πίστη”

https://www.youtube.com/watch?v=CFlbQv5bu7s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...