Στρατός Ξηράς

Αναγνωρίστηκαν οι οπλίτες που κακοποίησαν το σκυλί

Υπό τη φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναμένεται να τεθεί σήμερα Δευτέρα το άτυχο σκυλί που έπεσε θύμα κακοποίησης από δύο οπλίτες στο στρατόπεδο Κόνιτσας.

Όπως έγινε γνωστό από το Σύλλογο το σκυλί το φροντίζει προς το παρόν ένας ηλικιωμένος σε κοντινό χωριό, ενώ σήμερα εκεί  πρόκειται να μεταβούν μέλη του φιλοζωικού σωματείου Κόνιτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΣ, η έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού φαίνεται να έχει ταυτοποιήσει τους δράστες, οι οποίοι είναι σήμερα πολίτες.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα.

Την Κυριακή το ΓΕΣ διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ