Οικονομία

Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας προανήγγειλε η Αχτσιόγλου....

 

Οι διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας θα επανεξεταστούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου, από το Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

«Είναι διαρκής η μέριμνά μας γι' αυτό το ζήτημα, δεν το αφήνουμε, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε την κατάσταση», είπε η υπουργός Εργασίας, που παραδέχθηκε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα. «Δεν θα υποστηρίξω ότι η κατάσταση στο θεσμικό πλαίσιο είναι αυτό που θα θέλαμε. Αυτό το οποίο έχω δεσμευτεί είναι ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 θα δούμε πολύ σοβαρά τη διόρθωση του θεσμικού πλαισίου και σε κάθε περίπτωση για να ανέβει έστω το ποσό της σύνταξης, που χορηγείται στον χήρο ή τη χήρα», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος άλλαξαν δύο ζητήματα σε σχέση με τις συντάξεις χηρείας, υπενθύμισε η κ. Αχτσιόγλου: τα ηλικιακά όρια και το επίπεδο της σύνταξης που λαμβάνει ο χήρος ή η χήρα. «Ηταν από τα κορυφαία προβλήματα της διαπραγμάτευσης, έκλεισε πραγματικά την τελευταία στιγμή μετά από πολύωρες και πάρα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε και συμπλήρωσε ότι πολλά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και δεν θα υιοθετούσε αν δεν ήταν σε πρόγραμμα επιτροπείας.

Ανέφερε ακόμη πως μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε την πρόβλεψη μέτρων που αφορούν την ευχερέστερη πρόσβαση των χήρων στην αγορά εργασίας. «Ηδη έχουμε ενεργοποιήσει όλες τις πράξεις, που ήταν αναγκαίες, έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις κι οι αποφάσεις του ΟΑΕΔ, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να βρίσκουν κατά προτεραιότητα μία θέση στα προγράμματα που κυκλοφορούν, είτε αυτά αφορούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους κατά προτεραιότητα έναντι άλλων ανέργων, είτε την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».

«Επίσης το δεύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι να θεσπίσουμε ένα κατώτατο όριο προστασίας, δηλαδή να μην πέφτει κάτω από ένα ποσό η σύνταξη αυτή», κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης