Ελληνοτουρκικά

Ακάθεκτος ο Φίλης!-Επιμένει ότι καλά κάνει ο Τσίπρας και δεν τηλεφωνεί στον Ερντογάν

Στη θέση του ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ναι μεν σοβαρό, αλλά δεν είναι το μείζον επέμεινε ο Νίκος Φίλης, ενώ υποστήριξε πως καλώς πράττει ο πρωθυπουργός που δεν τηλεφωνεί για το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο, καθώς υποστήριξε ότι «αν υπάρξει τηλεφώνημα χωρίς να έρθει λύση, θα έχουμε μείζονα κρίση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είναι κρίσιμο, και οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε άμεσα οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις οικογένειες τους, δεν είναι όμως το μείζον… Το μείζον είναι η κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας».

«Σωστά δεν τηλεφωνεί ο Τσίπρας στο Erdogan... Γιατί αν υπάρξει τηλεφώνημα χωρίς να έρθει λύση, θα έχουμε μείζονα κρίση. Πρέπει να προετοιμαστεί σε χαμηλότερα κλιμάκια» εξήγησε, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η ελληνική κυβέρνηση με πρωτοβουλίες προσπαθεί να αφαιρέσει από Erdogan οποιαδήποτε αφορμή να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση. Τα θέματα μπορούν να λυθούν διπλωματικά», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ο κ. Φίλης κάλεσε τα ΜΜΕ «να δίνουν την αναγκαία πληροφόρηση και σημασία, όχι υπερβολές. Τα εθνικά θέματα προβάλλονται με ένα τρόπο μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης. Χωρίς λογικά επιχειρήματα οδηγούμαστε σε υποχωρήσεις και ήττες». «Σωστά υπάρχει συναισθηματική φόρτιση στο λαό μας», παραδέχθηκε πάντως.

«Και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επισήμανε χθες ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί σκηνικό τεχνικής έντασης στην περιοχή. Αυτό θέλει ο Erdogan για να ματαιωθούν οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ», σημείωσε ακόμα.

«Οι απειλές από Τουρκία δεν είναι πραγματικές... Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις συμμαχίες μας. Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με άλλα κράτη, όπως με τα Σκόπια. Τα αξιοποιεί όλα η Τουρκία», επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, για το Σκοπιανό τόνισε ότι «οποιαδήποτε λύση θα περιέχει τη σύνθετη ονομασία και τον όρο Μακεδονία. Είναι εθνική θέση εδώ και 25 χρόνια, μετά από την αποτυχία το 1992».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...