Ελληνοτουρκικά

Ήρθε η ώρα.Με μία κίνηση η Ελλάδα προαναγγέλλει επέκταση των μιλίων στο Αιγαίο;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μια του κλέφτη – δύο του κλέφτη – Τρίτη και δεν παρέκει.

Γιατί Λαός και Στρατός είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ;

Το ξέρουν οι ανέκαθεν δειλοί και ψεύτες τούρκοι που με μπαμπεσιά απήγαγαν τα παλληκάρια μας στον Έβρο.

Για αυτό μετά την 1η Μαρτίου και το συμβάν στον Έβρο σταμάτησαν να σουλατσάρουν με στόμφο πέριξ των βραχονησίδων του ΑΙΓΑΙΟΥ παρά μόνο με παράνομες NAVTEX ονοματίζουν το Καστελόριζο ως δήθεν τουρκικό.

Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές από την Πολιτεία και τον Στρατό όχι μόνο σύνεση και ψυχραιμία ( από αυτά μπουχτίσαμε τόσα χρόνια ) αλλά αποκατάσταση της Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Τα δύο παιδιά που αιχμαλώτισαν οι τουρκαλάδες με σαχλές δικαιολογίες ως ενέχυρα των επικείμενων εκβιασμών τους είναι παιδιά όλων των Ελλήνων.

Αλλοίμονο αν πειραχτεί τρίχα τους.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η πολιτεία τόσο καλύτερο για αυτήν.

Τα ψέματα τελείωσαν όταν ο γείτονας αποκάλυψε ξανά το βαρβαρικό γενετικό υλικό του.

Η διαχείριση της κρίσης αυτής απαιτεί ζυγοστάθμισμα ενεργειών και απάντηση με ισοσταθμισμένες κινήσεις πραγματικές και όχι για το θεαθήναι διότι ο χρόνος πλέον μετράει ανάποδα για όλους μας.

Δεν ομιλούμε για πολεμικές ενέργειες αλλά για σπάσιμο του τούρκικου τσαμπουκά που ξεκίνησε με το διαβόητο  Casus belli στην περίπτωση που η Ελλάδα απαιτήσει τα νόμιμα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο όσο αναφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Τριάντα και χρόνια η πατρίδα μας ήταν αιχμάλωτη – όμηρος και υποτελής στον πασά και με γιουσουφάκια που έκαναν εξωτερική πολιτική.

Έτσι χάθηκε χρόνος – ανάπτυξη , όνειρα και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον από τους ενεργειακούς θησαυρούς που αφήναμε ανεκμετάλλευτους ενώ καταχρεωνόμασταν στους τοκογλύφους για να μιζάρει η μεταπολίτευση.

Το αποτέλεσμα δυο παλληκάρια μας αξιωματικοί του ΕΣ αιχμάλωτα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας μέσα σε βαρυποινίτες τούρκους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια , αναμένοντας την απελευθέρωση των δύο ηρώων νέων μας.

Μέχρι τότε οι καρέκλες των υπευθύνων πρέπει να πάρουν φωτιά.

Έστω και αυτά που κάνουν δείχνουν κάτι…

« ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου»

Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Θα είναι ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου και… βλέπουμε!

Παρά το γεγονός ότι είναι ΝΟΤΑΜ και όχι NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό εμπλέκεται ενεργά αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.

Στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι «Κάνουμε αυτό που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε από τις διεθνείς συνθήκες, όποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα δεν έχει παρά να το επιχειρήσει και θα λάβει την απάντηση που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες περί μη σεβασμού τους»! Γράφει: Γιάννης Πετρίδης

Και πολύ σωστά γίνεται αυτό γιατί η φόρα των μογγόλων είναι πολύ μεγάλη καθότι βιάζονται να κατεβάσουν τις επόμενες ημέρες γεωτρύπανα – εξέδρες και ότι βάρκα έχουν για να αρπάξουν τα κατοχυρωμένα Ελληνικά ενεργειακά δίκαια μας.

Οι παραπάνω δεσμευμένες περιοχές αν και αφορούν Εθνικό Εναέριο χώρο ουσιαστικά σφραγίζουν κύρια ναυτικά περάσματα και διαδρόμους ναυσιπλοίας στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ και σε πολλά σημεία ταυτίζονται με περιοχές που αφορούν την επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ, όπως διαφαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

« Για τα «Εξαμίλια» έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας.

Για τους Τούρκους, που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις, ο Γέροντας έλεγε:

«Οι Τούρκοι…, ας τους αυτούς. Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους. Τά ‘χουνε, τα κουβαλούν μαζί τους…»

«Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη. Δική μας είναι.

Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο, θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι.

Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας τη δώσουν. Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας τη δώσουν από τις περιστάσεις».

Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία, όσες φορές κι αν τον ρωτήσαμε και το συζητήσαμε, ποτέ δεν το έλεγε: «Αυτό δεν το ξέρουμε. ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία. Τα πράγματα όμως προς τα εκεί βαδίζουν…» (σελ. 260)….

Ο Γέρων Παΐσιος», Εκδόσεις «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» 1994….

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ