Πολιτική

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - «Ντου» και χημικά πριν το Μαξίμου!

Χημικά και δακρυγόνα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Φραγμός από κλούβες τους έκοψε το δρόμο για το Μέγαρο Μαξίμου - Τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές κι έκαναν χρήση χημιών και δακρυγόνων - Από τα Προπύλαια ξεκίνησε η πορεία.

Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όταν οι συγκεντρωμένοι πέρασαν τη Βουλή και έφτασαν στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου. Η Ηρώδου Αττικού είχε κλείσει από κλούβες και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=JvC17rdUUGM

Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Δείτε εικόνες από τη στιγμή της έντασης πανεκπαιδευτικό

πανεκπαιδευτικό

Ξεκίνημα με… ηρεμία

Οι συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Από εκεί, Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή αλλά όταν έφτασαν εκεί, δεν σταμάτησαν και συνέχισαν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί όμως δεν έλειψε η ένταση!

Τάσσονται ενάντια στην «πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων αναπληρωτών».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WayCuYwKVtE?feature=oembed]

ΟΛΜΕ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

Επιπλέον, είχε απευθύνει κάλεσμα προς τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται, ότι πραγματοποιείται αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ