Τζίνα Χάσπελ: Η σκληροτράχηλη βασανιστής της CIA, Αρχηγός της Υπηρεσίας – «Eίμαι ευγνώμων στον Ν.Τραμπ”

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2018, 6:29 μμ

Η Gina Haspel, η πρώτη γυναίκα διευθυντής της CIA, λάμβανε η ίδια μέρος στους βασανισμούς. Το 2002 βασάνισε σκληρά δύο υπόπτους τρομοκρατίας στην Ταιλάνδη σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί.


Ευγνώμων στον Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει η Τζίνα Χάσπελ, για την τοποθέτησή της ως επικεφαλής της CIA. Από την μεριά του ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ιστορικό ορόσημο” την απόφαση αυτή.

«Η Τζίνα Χάσπελ, η αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, επελέγη να αντικαταστήσει τον διευθυντή Πομπέο και θα είναι η πρώτη διευθύντρια της CIA, ένα ιστορικό ορόσημο. Ο Μάικ και η Τζίνα έχουν συνεργαστεί για πάνω από έναν χρόνο και έχουν αναπτύξει βαθύ, αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του προς την Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ίδια η Χάσπελ σε ανακοίνωσή της δήλωσε ενθουσιασμένη με την προαγωγή της.

Χάσπελ: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ


«Ύστερα από 30 χρόνια ως αξιωματούχος στη CIA, ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως αναπληρώτρια διευθύντρια δίπλα στον Μάικ Πομπέο τον περασμένο χρόνο», ανέφερε η Χάσπελ, σύμφωνα με την Washington Post. «Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ για την ευκαιρία», δήλωσε η Χάσπελ, και εξέφρασε την ελπίδα να φανεί αντάξια «της εμπιστοσύνης του σε εμένα, να με επιλέξει για τη θέση της επόμενης διευθύντριας της CIA».