Κυβέρνηση

Σχεδιάζουν την απόδραση, τρέμουν τις εθνικές απώλειες!

Kι όμως είναι μείζον θέμα για τους κυβερνώντες. Τόσο μείζον που για πρώτη φορά ο Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά την προσφυγή στις κάλπες καθώς τρέμει ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους ή μια πολύμηνη κράτηση του Αγγελου και του Δημήτρη στα τουρκικά μπουντρούμια. Στο μεταξύ διαπιστώνει ότι δεν βρίσκει κανένα στήριγμα διεθνώς.

Η Μέρκελ είναι πλέον αδύναμη και εξαφανισμένη καθώς πλησιάζει στο τέλος της θητείας της και κινδυνεύει να χρεωθεί την ολοσχερή χρεοκοπία της Ελλάδας και της Ιταλίας αλλά και την διάλυση της Ε.Ε. μετά από ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι μόνοι “διεθνείς παράγοντες” που ασχολούνται ακόμη με τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι ο μάλλον γραφικός Μοσκoβισί και ο Αμερικανός πρέσβης τον οποίο οι δικοί μας τον αντιμετωπίζουν σαν πλανητάρχη-μια και ο Τραμπ ασχολείται με πιο σοβαρές κλινικές περιπτώσεις όπως ο βορειοκορεάτης.

Το θέμα για του κυβερνώντες είναι εάν θα προλάβουν να δραπετεύσουν με την Ελλάδα ολόκληρη ή με εθνικές απώλειες. Για όσους λατρεύουν τις θεωρίες συνομωσίας η πιο επίκαιρη θέλει τους Αμερικανούς να είναι έξαλλοι με την επιχειρηματική επέλαση του Ιβάν Σαββίδη και να τελειώνουν τον Τσίπρα με πολιορκητικό κριό τον Σουλτάνο!

Στο μεταξύ στα διεθνή ΜΜΕ είναι διάχυτη η αίσθηση της Κολομβίας των Βαλκανίων για τη χώρα μας μετά και την εισβολή του πιστολά Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Αρη Πορτοσάλτε υποστήριξε ότι ο Σαββίδης κρατάει τον Τσίπρα, ενώ από την ΝΔ υποστηρίζουν ότι έχουν στην διάθεσή τους σκάνδαλο-βόμβα που μπροστά του η υπόθεση της NOVARTIS που ανέδειξε ο Σύριζα δείχνει ασήμαντη. Το σκάνδαλο είναι θέμα χρόνου να το καταγγείλουν στην βουλή, όπως υποστηρίζουν. Στο μεταξύ οι γερμανικές ιστοσελίδες-όπως μεταδίδει η Ειρήνη Αναστασοπούλου για την DW-κάνουν πάρτυ με την είσοδο του Ιβάν στην Τούμπα.

Ένας ιδιοκτήτης και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας να εφορμά οπλοφορών στον αγωνιστικό χώρο… το ντέρμπι «απόλυτου χάους» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ καταγράφεται και σε ιστοσελίδες γερμανικών εφημερίδων.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον χλοοτάπητα της Τούμπας μεταφέρθηκαν και στις ιστοσελίδες γερμανικών εφημερίδων, όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα όσα μεσολάβησαν για να καταλήξει ο διαιτητής στην απόφαση να κατακυρώσει τον αγώνα με 1:0 υπέρ του ΠΑΟΚ και να διακόψει το παιγνίδι. Εντύπωση προκάλεσε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορούντα προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

«Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89ο λεπτό, λίγο πριν ο διαιτητής είχε δώσει οφσάιτ ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ», περιγράφει ο αρθρογράφος στη διαδικτυακή Handelsblatt τις σκηνές. «Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο και απείλησε τον διαιτητή και τους αντιπάλους, όπως μεταδόθηκε από τη NOVA. Η κρατική τηλεόραση EΡΤ και πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι έδειξαν φωτογραφίες του Σαββίδη να φέρει πιστόλι κρεμασμένο στην ζώνη του, την ώρα που ορμούσε στο γήπεδο».

Στη διαδικτυακή έκδοσή του το αθλητικό περιοδικό Kicker δίνει έμφαση επίσης στο γεγονός ότι ο Σαββίδης έφερε εμφανώς πιστόλι στη μέση του την ώρα που αυτός κι άλλοι πολλοί έμπαιναν στο γήπεδο και διαπληκτίζονταν με τον διαιτητή και άλλους παράγοντες του παιγνιδιού. Όπως επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος, το έργο διαλεύκανσης της υπόθεσης αναλαμβάνει τώρα η ΕΠΟ. Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι σε ένα προηγούμενο παιγνίδι στις 25 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής Όσκαρ Γκαρθία δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο από την κερκίδα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί οριστικά.

«Ένοπλος πρόεδρος αθλητικής ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο» είναι ο τίτλος του Spiegel Online. Στο άρθρο γίνεται αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν με γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ακυρώθηκε στην αρχή. Όμως στη συνέχεια «και αφού ο διαιτητής και οι βοηθοί του δραπέτευσαν επί πάνω από δύο ώρες στα αποδυτήρια κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά το παιγνίδι, επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν πρώτη με προβάδισμα 2 βαθμών από τον ΠΑΟΚ».

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...