Ο Guardian ακυρώνει το πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης μετά την μεγάλη κατακραυγή του κόσμου!

Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2018, 2:58 μμ | Ανανέωση: Μάρτιος 29, 2018 στις 2:59 μμ

Ο Guardian είχε σχεδιάσει ένα 7ήμερο εκδρομικό πακέτο με επίκεντρο τη χρηματοπιστωτική και προσφυγική κρίση. Προωθούσε την εκδρομή ως μια ευκαιρία εξερεύνησης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού με το αζημίωτο βέβαια. Ένα ταξίδι κόστους 2.500 λιρών.


Περιέγραφαν μάλιστα ως εκπαιδευτικό και ενημερωτικό το ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα με επικεφαλής την ανταποκρίτρια Helena Smith και τον δημοσιογράφο Manos Stefanakis. Ένα ταξίδι σε ένα φτωχότερο έθνος της ΕΕ θα τους έδινε τη δυνατότητα να δουν τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Guardian και η σφοδρή κριτική από διεθνή μέσα ενημέρωσης οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθεί το τουριστικό πακέτο.

Σε δήλωση στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο Θανάση Γκαβό ο Guardian ανέφερε ότι συνεργάζεται με το Political Tours για να προσφέρει ταξίδια στην Ελλάδα και άλλες χώρες για ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν την κατανόησή τους για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι σε αυτά τα μέρη.

«Αποφασίσαμε να παγώσουμε αυτό το πρότζεκτ ώστε να αναθεωρήσουμε την προσέγγισή μας. Όλα τα Political Tous/Guardian τουριστικά πακέτα σε Ελλάδα, Βοσνία, Ουκρανία έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα μας».


Προβολή εικόνας στο Twitter
Αντιδράσεις στο twitter:
John Johnston@johnjohnstonmi
Lenio Capsaskis@leniocaps
Poverty tourism comes to Greece. Surprised at the lack of self reflection @guardian pretty bleak https://holidays.theguardian.com/holidays/greece-and-the-euro-39a156d19967f52863d763098db88d16 
Mike@ks_mikey

Teacher Dude@teacherdude

Electra Tsakalidou@doudou_electra

Το ταξίδι στην Ελλάδα της κρίσης

Η περιήγηση για τους ενδιαφερόμενους θα ξεκινούσε από τους αμπελώνες στη Σάμο. Θα ακολουθούσε η Αθήνα όπου και θα έφταναν στα απομακρυσμένα προάστια αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα είχαν μάλιστα την ευκαιρία να μάθουν τις απόψεις πολιτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών.

Κορυφαίοι αναλυτές θα είναι σε ετοιμότητα και θα μπορούσαν όσοι ακολουθούσαν στο ταξίδι να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα. Έτσι θα έβγαζαν τα συμπεράσματά τους για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Το 7ήμερο ταξίδι, που είχε οργανωθεί ειδικά για τους αναγνώστες του Guardian, κόστιζε 2.500 λίρες και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου 2019.