Εσωτερική Ασφάλεια

Θέλουν νεκρούς! Με «νέο Δεκέμβρη» προειδοποιούν οι αναρχικοί: «Θα σας χύσουμε το αίμα και θα σας κάψουμε» - Κύμα επιθέσεων σε όλη την Ελλάδα

Με απειλές ακόμα και για αιματοχυσία ομάδα που υπογράφει ως "Αναρχικοί/ες" αναλαμβάνει μέσω indymedia την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες, εναντίον των ΜΑΤ τη νύχτα στα Εξάρχεια. Οι αναρχικοί, μάλιστα, προειδοποιούν πως "αν πάθει κάτι ο Ντίνος", ο Δεκέμβρης του 2008 θα είναι "μια ευχάριστη ανάμνηση".

Όλη η ανακοίνωση – ανάληψη ευθύνης

«Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου
Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες»

Μετά το χθεσινό σπάσιμο των καταστημάτων στην Ερμού, ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 

Γέμισαν με συνθήματα το κέντρο της Πάτρας

Πορεία που είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν καταστήματα, κτίρια, τράπεζες και εκκλησίες με συνθήματα και μπογιές πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην Πάτρα ομάδα αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ομάδα περίπου 20 άτομα άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες και καταστήματα αλλά και εκκλησίες.

Σύμφωνα με το patratimes, στο πέρασμά τους από τη Μαιζώνος άφησαν το «στίγμα» τους, τόσο στην Ευαγγελίστρια όσο και στην Καθολική εκκλησία.

"Χτύπησαν" σε Γιάννενα και Αγρίνιο 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η αναρχική ομάδα "Ex Nihilo" άφησε το "στίγμα" της και στα Γιάννενα, γράφοντας συνθήματα υπέρ του Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, αναφέρουν:

"Ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγυης στον αναρχικό απεργό πείνας-δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου, γράφτηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης συνθήματα .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αναρχική ομάδα "Ex Nihilo"

Στην ίδια ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε φωτογραφία από ανάλογη δράση στο Αγρίνιο με το σχόλιο: "Πανό αλληλλεγγύης στον αναρχικό Κ. Γιατζογλου αναρτήθηκε από συντρόφους στην κεντρική πλατεία Αγρινίου".

Κατάληψη στη Θεσσαλονίκη 

Κατάληψη πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το πρωί της Πέμπτης στη σχολή θεάτρου στη Θεσσαλονίκη και ζητούν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπό κατάληψη το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο 

Στην κατάληψη του κτίριου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου, προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρουν σε κείμενο που ανήρτησαν στο Indymedia: «Δεν θα δεχθούμε κανέναν επιπλέον εμπαιγμό όσο αφορά τη σωματική ακεραιότητα του συντρόφου. Προχωράμε σε κατάληψη και προειδοποιούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες και χειροτερεύει η υγεία του συντρόφου, τόσο αυξάνεται η οργή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ. ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ». 

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ 

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η Αστυνομία, με χαρακτηριστική φυσικά καθυστέρηση, όταν εφαρμοστεί, λένε οι πληροφορίες θα περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες, αστυνομικούς – παρατηρητές σε σημεία όπου θα υπάρχουν καταλήψεις ή συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και διμοιρίες των ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάληψη της πρυτανείας ή αν παρατηρηθεί κάτι ανάλογο, οι αστυνομικοί λένε ότι δεν μπορούν να επιχειρήσουν καθώς ο χώρος από το πεζοδρόμιο και περιμετρικά του κτηρίου ανήκει στο πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, τριγμούς στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ προκαλεί η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία και τα μειωμένα αντανακλαστικά που επέδειξε η Αστυνομία, όχι μόνο στο να αποτρέψει αλλά και το κυριότερο να αντιληφθεί τα συμβάντα με τη χειροβομβίδα στο Α.Τ Καισαριανής αλλά και τις καταδρομικές επιχειρήσεις και βανδαλισμούς κουκουλοφόρων σε 11 καταστήματα στον εμπορικότερο πεζόδρομο της Αθήνας. 

Για την αδράνεια και την εκκωφαντική απουσία της Αστυνομίας «πηγές» από την Κατεχάκη λένε ότι υπήρξαν εντολές για αυξημένη επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας ώστε να ελέγχονται οι κινήσεις των αντιεξουσιαστών.

Όμως την αποτυχία στο να καταλάβουν τι σχεδίαζαν την αποδίδουν λένε «πηγές» της Κατεχάκη στον …κακό καιρό και συγκεκριμένα στη βροχή που έπεφτε τη νύχτα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ τα έκανε γυαλιά – καρφιά ενώ για τη χειροβομβίδα που έσκασε στο Α.Τ Καισαριανής ανέφεραν ότι δεν την κατάλαβαν γιατί εκείνο το βράδυ έπεφταν κεραυνοί!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ