Στρατός Ξηράς

«Εφοδος» Αμερικανών στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ αυτή την στιγμή - Σε εξέλιξη κρίσιμη συνεδρίαση

Τέσσερις με πέντε περίπου Marines εθεάθησαν στις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία του Α/ΓΕΕΘΑ. Για το τι συζητήθηκε θα το μάθουμε ενδελεχώς τις επόμενες ώρες.

Η ατζέντα των συζητήσεων θα εμπεριέχει σίγουρα τόσο το ζήτημα με τους δύο Στρατιωτικούς μας, όσο και με τις προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης το ζήτημα των εξοπλιστικών θα πέσει σίγουρα στο τραπέζι.

Μην ξεχνάμε, πως μόλις χθες, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Η συζήτηση κράτησε τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Στην συνάντηση η οποία διήρκησε πάνω ώρα, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε το θέμα της σύλληψης και της παρατεινόμενης κράτησης των δυο ελληνών στρατιωτικών. Άλλωστε άλλωστε ο κ. Πάιατ εχει αποδειχθεί ισχυρός υποστηρικτής και σύμμαχος των ελληνικών θέσεων.

Χθες, είχαμε επίσης συνάντηση τριών πρώην Α/ΓΕΣ , με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Η πρόσκληση από τον ΥΕΘΑ σε τρεις Α/ΓΕΣ την ώρα που η κρίση στον Στρατό Ξηράς είναι πρωτοφανής μετά από τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Το κλίμα στην πολύωρη συζήτηση που έγινε ήταν σε κάποιες περιπτώσεις βαρύ, γιατί τα όσα είπαν οι Αρχηγοί ΓΕΣ δεν ήταν διόλου ευχάριστα. Ήταν πέρα για πέρα αληθινά όμως. 

Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις έρχονταν σε αντίθεση με την εικόνα που μεταδιδόταν από το ΓΕΣ πριν από το φιάσκο του Έβρου. Και που επιχειρείται να μεταδοθεί ακόμη και μετά από τη σύλληψη,

Οι Στρατιωτικοί μας έχουν αναλάβει πλέον την διαχείρηση της κρίσης και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο.

Την ίδια στιγμή, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγκιουδάκης επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και όλα όσα αναφέρουμε αυτές τις ημέρες, για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέληξαν αιχμάλωτοι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί (8/3) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι Έλληνες στρατιωτικοί ακόμη και αν είχαν παραβιάσει τα τουρκικά σύνορα στον Έβρο, δεν θα ήταν δυνατό να αιχμαλωτιστούν από μια ολιγομελή περίπολο Τούρκων.

Ως εκ τούτου, ο Στρατηγός εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε πιθανότατα δώσει εντολή σε ομάδα ειδικών δυνάμεων να στήσει ενέδρα με απώτερο σκοπό να αιχμαλωτίσει Έλληνες ένστολους.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Xk8oxX49tEs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ