Απίστευτες «βόμβες»: Η Ρωσία είναι πίσω από την ένταση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2018, 12:51 μμ

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με το ρόλο της Μόσχας στη Συρία να επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, ανέφερε υψηλόβαθμος στρατηγός την Τρίτη.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο στρατηγός Joseph Votel δήλωσε ότι η ρωσική υποστήριξη του καθεστώτος της Συρίας Bashar al-Assad όχι μόνο την στήριξε, αλλά αυξάνει επίσης την πολυπλοκότητα της εκστρατείας ήττας-Daesh, καθώς η Μόσχα παίζει το ρόλο τόσο του » πυροσβέστης «, τροφοδοτώντας τις εντάσεις μεταξύ διαφόρων κομμάτων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και άλλων εταίρων του συνασπισμού, και στη συνέχεια υπηρετώντας ως διαιτητής για την επίλυση των διαφορών.

«Γι ‘αυτό ανησυχώ για τον ρόλο που παίζει η Ρωσία στη βόρεια Συρία και πώς επηρεάζει όλες τις σχέσεις μας και ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ μας και της Τουρκίας», ανέφερε.

Η Τουρκία υπήρξε «βασικός εταίρος στην πάλη ενάντια στο ISIS [Daesh] εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναγνωρίζουμε ότι έχουν νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων τους από την τρομοκρατία».

Ο Στρατηγός Βόλτλ δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία έχει οδηγήσει σε «ένταση» μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας ότι οι δύο πλευρές εργάζονται μέσω διπλωματικής αλλά και στρατιωτικής προσπάθειας για να ξεπεραστούν.


Αναφερόμενος  δε σε μια ερώτηση σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ στην πόλη Afrin της Συρίας, ο Votel ανέφερε ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν καμιά ανάμιξη εκεί και δεν έχει καμία πρόθεση να το πράξουν