Βαλκάνια

Vučić: Δεν δεχόμαστε την ανεξαρτησία του Κοσόβου με αντάλλαγμα την ένταξη στην Ε.Ε

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 10 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ο πρωθυπουργός της Σερβίας Alexander Vučić, δήλωσε ότι ο λαός του δεν πρόκειται ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχτεί την απόσχιση της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου και να αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση της με αντάλλαγμα την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρωθυπουργό η κυβέρνηση τους έχει ενημερώσει την διεθνή κοινότητα και την ΕΕ ότι αν και οι Αλβανοί θεωρούν το Κόσοβο επικράτεια τους ο Σερβικός λαός δεν μπορεί αυτό να το αποδεχτεί, αφού θεωρείται σερβικό έδαφος σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.

Σχετικά με την επίμαχη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Peter Gabriel ότι  η  Σερβία θα γίνει μέλος της ΕΕ μόνο εάν αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ο Alexander Vučić δήλωσε ότι η πρόταση του Γερμανού Υπουργού δεν είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει για το θέμα αυτό. Όπως σημείωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός «υπάρχουν περισσότερα μοντέλα για το Κόσοβο, οι άνθρωποι βλέπουν πράγματα απλοϊκά και τα  λένε αυτά, αυτό το μέρος της επικράτειας είναι δικό μας, όχι δικό τους, αυτή είναι η αλήθεια».

Σύμφωνα με τον Alexander Vučić, «για το λόγο αυτόν υπάρχει ο διάλογος με την Πρίστινα και χρειάζεται πολιτική βούληση τόσο από την Πρίστινα, όσο από το Βελιγράδι και ακόμη από τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός»

echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...