Κόσμος

H Toυρκία δοκιμάζει όλα τα οπλικά της συστήματα πριν την μεγάλη ελληνοτουρκική μάχη - Δείτε από "σκραμπλ" μέχρι βομβαρδισμούς


Αυτές είναι οι δυνατότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η Τουρκία στέλνει νέες δυνάμεις στην Αφρίν, δοκιμάζει όσα οπλικά συστήματα μπορεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης, όπως τα οπλισμένα Bayraktar TB-2, στέλνουν και μη επανδρωμένα άρματα μάχης.

Μας δείχνουν σε βίντεο τους τούρκους πιλότους τους να κάνουν σκραμπλ για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους της Αφρίν! Μα σκραμπλ για τους Κούρδους;

Eιδικά το Βίντεο αυτό προσφέρεται για άφθονο γέλιο.

Ομως δοκιμάζουν συστήματα και αποκτούν -όσοι επιζούν- πολεμική εμπειρία.

Νέες τουρκικές ειδικές δυνάμεις στέλνει ο Ερντογάν για πόλεμο σε αστικές περιοχές στην Αφρίν.
https://twitter.com/worldonalert/status/967039786107199491?ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά από προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ο τουρκικός στρατός θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα άρματα μάχης και εναέρια οχήματα για πρώτη φορά στην ιστορία των ΤΕΔ στην στρατιωτική επιχείρηση « Κλαδί Ελιάς» στην Συρία .

Ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης  δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε σε θέση να παράγουμε μη επανδρωμένα άρματα μάχης  και το κάνουμε ήδη  αυτό».

Ο Τούρκος υφυπουργός Άμυνας İsmail Demir ανακοίνωσε επίσης ότι λίγα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα είναι ήδη έτοιμα για Συρία αποτελώντας  την «λογική» του μέλλοντος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 20 μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα θα παραδοθούν σύντομα στις τουρκικές δυνάμεις και θα χρησιμοποιηθούν κατά των Κούρδων στην Αφρίν .

Το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο άρμα μάχης  έχει ακτίνα εμβέλειας  3 χιλιομέτρων με το κιτ τηλεχειρισμού.

Ενώ ο χρόνος λειτουργίας είναι τουλάχιστον 5 ώρες με  μπαταρία, και μέχρι  8 ώρες με γεννήτρια.

Επιπρόσθετες  εργασίες γίνονται για να αυξηθεί η ταχύτητα του οχήματος, το οποίο διαθέτει  ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το βάρος  του  ανέρχεται σε 3 τόνους.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος από την χρήση τέτοιων συστημάτων που δεν εκθέτουν το προσωπικό και μπορούν να «φορτωθούν» μεγάλο όγκο οπλικών συστημάτων (μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος) και συστημάτων παρατήρησης.

Ο ειδικός μηχανικός της τουρκικής εταιρείας δήλωσε ότι :

«Το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι μη επανδρωμένη μας επιτρέπει να την ελέγξουμε εξ αποστάσεως. Ο χειροκίνητος έλεγχος μας  επιτρέπει να ελέγχουμε το κοντινό εύρος.

Έχουμε επίσης μια μεγάλη συσκευή ελέγχου τύπου τσάντα και  με αυτήν αποστέλλουμε το όχημα σε ειδικές αποστολές .

Η χρήση του  δεν επιτρέπει απώλειες  προσωπικού , ενώ χρησιμοποιείται σε ειδικές καταστάσεις και αποστολές  .

Εκτός από αυτό  επιτύχαμε επίσης τον έλεγχο μέσω δορυφόρου. Κάναμε επίσης μια σοβαρή συμφωνία με μια χώρα της Μέσης Ανατολής και πραγματοποιούμε την πρώτη μας πώληση» .

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική βιομηχανία παράγει τέτοιου τύπου συστήματα. Σχετικά πρόσφατα παρουσιάστηκε το εξαιρετικά θανατηφόρο και αποτελεσματικό τηλεχειριζόμενο «τριαντάρι» της ASELSAN το STAMP, ένα όπλο που έχει ήδη σημειώσει εξαγωγικές επιτυχίες.

Έτσι ο Τούρκος υφυπουργός Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) ανέφερε σε ειδική εκδήλωση  ότι  τα μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα παρέχουν τεράστια οφέλη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και σε άλλες αποστολές .

Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους , υλοποιώντας γενικότερο σχέδιο του γενικού επιτελείου του τουρκικού στρατού.

Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού. Σε  σχετικό διαγωνισμό που έγινε πέρυσι νικητής αναδείχθηκε το Roboik της Efe Modular το οποίο ετοιμάζεται για λογαριασμό των ΤΕΔ.

Η σημερινή πολεμική τακτική οδηγεί πλέον στην ευρεία χρήση  των «Μη Επηνδρωμένων Οχημάτων» για τους παρακάτω λόγους:

α.    Μεταφέρουν κατάλληλα όπλα για προσβολές ποικίλης μορφής στόχων.

β.     Επιχειρούν σε κατοικημένους τόπους.

γ.    Εκτελούν πληροφοριακές επιχειρήσεις (Ιnformation Ops) ή δικτυοκεντρικές (Net Centrik).

δ.     Δύνανται να εκτελούν αποστολές συλλογής πληροφοριών, έρευνας, αναγνώρισης, να ενεργούν για εντοπισμό στόχων και εκτίμηση ζημιών, αποστολές SIGINΤ (Signal Intelligence)-COMINT (Communication Intelligence), ELINT (Electronic Intelligence).

Ήδη η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των στρατηγικών και τακτικών, μη επανδρωμένων οχημάτων, ακολουθεί την τάση δημιουργίας οχημάτων πολλαπλών ρόλων και αποστολών.

Η Τουρκία προχωρά και σε αυτόν τον τομέα με σωστές κινήσεις από την ηγεσία της, πολιτική και στρατιωτική, όσο και δεν  θέλουμε να το αναγνωρίσουμε , σε σχέση με την απαξίωση στην Ελλάδα όλων αυτών των μυαλών που διαθέτουμε και τα οποία είτε μένουν αναξιοποίητα είτε φεύγουν στο εξωτερικό.

Ο κίνδυνος όμως να δούμε σύντομα τουρκικά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα επίγεια οχήματα απέναντι από τα σύνορα μας είναι σίγουρο και για αυτό οφείλουμε να κάνουμε κάτι σε αυτόν τον τομέα πριν είναι πολύ αργά.

https://www.youtube.com/watch?v=Bysc0eEMY_Ihttps://www.youtube.com/watch?v=7i5SCgqBGT0&feature=youtu.behttps://twitter.com/Acemal71/status/967104755649646592?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Acemal71/status/966793702718038017?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Acemal71/status/966643179201187840?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/op_shield/status/967137696354324480?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=Xx2kb-dR9M0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές