Σκοπιανό

H Eλληνική καταγωγή του Νίκολα Γκρουέφσκι και η Ελλάδα που αδρανεί - Βίντεο



Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των Σκοπίων το 2011,

σε προεκλογική περίοδο, τότε, για τη γειτονική μας χώρα, αποκαλύπτει την Ελληνική καταγωγή, του τότε Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νικόλα Γκρουέφσκι.

Όμως από το οδοιπορικό στη γενέτειρα του πατέρα του τότε πρωθυπουργού των Σκοπίων, το χωριό Αχλάδα, προκύπτει, όχι μόνο η αλήθεια για την Ελληνική του καταγωγή, αλλά και πικρές αλήθειες για την Ελληνικότητα των χωριών και τους Έλληνες που ζουν μέσα σε Σκοπιανό έδαφος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του χωριού Αχλάδα, θα διαπιστώσετε, ακούγοντας το βίντεο που ακολουθεί, ότι μιλάει πολύ καλύτερα την Ελληνική γλώσσα από την Σλαβική και η Ελληνική σημαία στο χωριό κυματίζει περήφανα σε μνημείο αφιερωμένο σε Έλληνες, που έπεσαν μαχόμενοι για την πατρίδα Ελλάδα κι όχι για κάποια πατρίδα σλαβικής Μακεδονίας.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα, προχωρώντας το αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ, παρουσιάζει τους δεσμούς των κατοίκων του χωριού Αχλάδα με την μητέρα Ελλάδα, ως απόδειξη, ότι η Ελλάδα εκφράζει τα επεκτατικά της σχέδια για την περιοχή, διατηρώντας δεσμούς με τα χωριά που βρίσκονται εκεί και τους κατοίκους τους.

Μάλιστα, ως μεγαλύτερη απόδειξη για αυτή την επεκτατικότητα, που φέρεται, κατά τον δημοσιογράφο, να δείχνει η Ελλάδα, είναι οι μεγάλες οικονομικές συμφωνίες που έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γκρουέφσκι, με Ελληνικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι αυτές οι συμφωνίες ήρθαν σε μια περίοδο που έδωσαν στην κυριολεξία, το φιλί της ζωής στα χρεωκοπημένα Σκόπια. Μια περίοδο που μεγάλες Σκοπιανές επιχειρήσεις (Ζito Luks, Marble, OKTA) και τράπεζες (Stopanska) είχαν πουληθεί. Μάλιστα καταλογίζει στον Γκρουέφσκι, ότι ξεπούλησε την οικονομία της ΠΓΔΜ σε Ελληνικά χέρια.

Το ρεπορτάζ αμφισβητεί ευθέως την αφοσίωση του Γκρουέφσκι στη μάχη για τον "Μακεδονικό" σκοπό, όπως τον κατονομάζει και χαρακτηρίζει τον Γκρουέφσκι ως την "μεγαλύτερη επένδυση της Ελλάδας στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ.

 

https://www.youtube.com/embed/9SFmTqvJeyM?wmode=transparent

 

Και είναι η σειρά μας λοιπόν να θέσουμε κι εμείς τα εύλογα ερωτήματα, που αυτονόητα, κάθε Έλληνας πολίτης θα ρωτούσε τους πολιτικούς μας, που παλεύουν για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα κι όχι για κάποιων άλλων τα συμφέροντα:

1) Εκμεταλλεύθηκε ποτέ διαπραγματευτικά η Ελλάδα το γεγονός ότι είναι η πρώτη οικονομική δύναμη μέσα στα Σκόπια; Χρησιμοποίησε ποτέ αυτή τη δύναμη, ώστε να σταματήσει αυτό το μικρό κρατίδιο να κουνάει πολλάκις το δάχτυλο στη χώρα μας, προβάλλοντας ανυπόστατους ιστορικούς και όχι μόνο ισχυρισμούς και απειλές αλυτρωτισμού;

2) Αναγνώρισε ποτέ η Ελλάδα την παρουσία Ελληνικού πληθυσμού μέσα στο έδαφος των Σκοπίων; Τα Σκόπια που δεν έχουν κανένα σλαβικό χωριό με σλαβική σημαία να κυματίζει και μνημείο πεσόντων σλάβων μέσα σε Ελληνικό έδαφος, διεκδικούν πατρίδες που δεν υφίστανται και που φτάνουν γεωγραφικά μέχρι το Αιγαίο! Εμείς οι Έλληνες που έχουμε πληθυσμούς και τους βλέπουμε σε πλήθος βίντεο με αποδείξεις περί της ιστορίας που τιμούν και της γλώσσας που μιλούν οι κάτοικοι μέσα σε εδάφη της ΠΓΔΜ, τι κάνουμε σχετικά με το θέμα; Τους αφήνουμε στην τύχη τους και το πολύ-πολύ κάνουμε και καμιά επίσκεψη για να καταθέσουμε κανένα στεφάνι σε κάποια εθνική επέτειο;

 

https://www.youtube.com/embed/LC3lTcqkuDg?wmode=transparent

 

https://www.youtube.com/embed/yGBbTLv8raw?wmode=transparent

3) Προσπάθησε ποτέ η Ελλάδα να προσεγγίσει διπλωματικά τον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς να παραχωρεί εθνικά ανταλλάγματα, διερευνώντας αν και κατά πόσο υπήρχαν σε αυτόν φιλελληνικά αισθήματα που θα μπορούσαν να έχουν φέρει αποτελέσματα ευνοϊκά για τη χώρα μας; Μένουμε μόνο στο να τον αποκαλούν "Ελληνική επένδυση" οι πολιτικοί του αντίπαλοι στα Σκόπια και η Ελλάδα να αδρανεί;

Δυστυχώς τις απαντήσεις δεν θα τις λάβουμε ποτέ και μόνο σε συμπεράσματα μπορούμε να καταλήξουμε από τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα και κάθε άλλο, παρά έξυπνους χειρισμούς μαρτυρούν.

Όμως με την ευκαιρία της περίφημης διαπραγμάτευσης, που διατείνεται ότι κάνει η παρούσα κυβέρνηση, καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη κάποια γεγονότα και να παραδειγματιζόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να προστατευθούμε από τα  πιθανά ολέθρια σφάλματα του μέλλοντος.

el.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ