Εκκλησία της Ελλάδος

H καθαίρεση του π. Νικολάου Μανώλη θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον διχασμό Δεσποτάδων και λαού

Περί ενότητος και ανάγκης συναίνεσης ολοένα και συχνότερα ο λόγος του Αρχιεπισκόπου και αρκετών Μητροπολιτών, μόνο που τα έργα τους απέχουν από την ουσιαστική έννοια αυτής καθ' αυτής της ενότητας. Γιατί όταν μηχανεύονται καθαιρέσεις αντιδρώντων ιερέων με φαιδρά επιχειρήματα και άστοχες κατηγορίες μόνο και μόνο για να μην θιγούν οι Δεσποτάδες και τα εξαπτερυγά τους τορπιλίζουν οι ίδιοι την ενότητα κλήρου και λαού!

Οι ιθύνοντες της διοικούσης Ελλαδικής Εκκλησίας μοιάζουν πραγματικά με τους Φαναριώτες που ζήτησαν μέχρι και διακοπή κοινωνίας με Έλληνες Μητροπολιτες.

Υπενθυμίζεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με επίσημη επιστολή του με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2016 προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προειδοποιεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προβεί σε διακοπή κοινωνίας με τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο εάν δεν παύσουν την πολεμική τους εναντίον της Συνόδου της Κρήτης.

Και σαν μην έφτανε αυτό λύσσαξαν τα εξαπτέρυγα του Φαναρίου με το ταξείδι της αντιπροσωπείας της “αγιάς ανυπακοής” που αποτελείτο από τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον καθηγητή Τσελεγγίδη και άλλους ιερωμένους στην Εκκλησία της Γεωργίας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα για την Σύνοδο της Κρήτης.

Σε άρθρο που κυκλοφόρησε σε φιλικά προσκείμενο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ιστολόγιο ζητείτο-άκουσον άκουσον- ο αφορισμός τους!

Κι από τότε το θέμα μεταφέρθηκε και στην Ελλαδική Εκκλησία. Ο ένας μετά τον άλλον ιερείς και μοναχοί επέλεγαν την παύση μνημόνευσης των Δεσποτάδων ή του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Η διοικούσα Εκκλησία ουδέποτε ασχολήθηκε σοβρά με το θέμα παρά με μεμονωμένες έντρομες δηλώσεις θιγμένων Ιεραρχών.

Και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στέλνει στο... σκαμνί έναν εκ των σημαιοφόρων της “αγίας ανυπακοής”.

Μόνο που δεν αντιλαμβάνονται οι Συνοδικοί και οι κολαούζοι του Αρχιεπισκόπου πως μια καταδίκη του π. Νικολάου Μανώλη το μόνο αποτέλεσμα που θα εχει θα είναι το αντίθετο από το αναμενόμενο για αυτούς.

Θα τον ηρωοποιήσει ξεκάθαρα και θα συσπειρώσει τους αντιδρώντες οι οποίοι πάντως δείχνουν να έχουν τις δικές τους προσωπικές διενέξεις. Αυτές τις διενέξεις θα βάλουν στην άκρη και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην “ιερή” αδικία των διοκούντων την Ελλαδική Εκκλησία.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και η αναμένεται τρικυμία στην Εκκλησία. Γιατί εκκλησία είναι κλήρος και λαός όχι μόνο Δεσποτάδες και σφουγγοκωλάριοι τους....

Ο λαός λοιπόν βλέπει, κρίνει και κυρίως... συγκρίνει!

Ειδικά όταν η εκκλησιαστική “Ιερά Εξέταση” αφορά έναν κληρικό μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη που μαστίζεται από κάθε είδους ανηθικότητα και αίρεση, με ομοφυλόφιλους να κάνουν παρελάσεις, Μάρτυρες του Ιεχωβά να αλωνίζουν, Ροταριανούς να ευλογούνται, τζαμιά κλπ η πρόκληση είναι τεραστίων διαστάσεων. Είναι η ίδια πόλη που καταδίκασε πέρυσι τον ηγούμενο της παλαίας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου σαν εγκληματία.

Η ηθική δυσωδία της συμπρωτεύουσας είναι χειρότερη από αυτή του Θερμαϊκού και η υποκρισία των μεγαλοκλαρούχων της Εκκλησίας τους έχει ήδη καταδικάσει στις συνειδήσεις των πιστών.

Για την ιστορία ομόφωνα το επισκοπικό δικαστήριο της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης απεφάσισε πως ο π. Νικόλαος Μανώλης, είναι ένοχος για τα αδικήματα

του σχίσματος, της απείθειας και καταφρόνηση της προισταμένης του εκκλησιαστικής αρχής, του σκανδαλισμού των πιστών, της εξύβρισης και της συκοφαντίας.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" σήμερα στις 7:00 μμ., στην αίθουσα “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” του “Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” (Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος, τηλέφωνο: 2310 515786), ο π. Νικ. Μανώλη θα μιλήσει με θέμα: "Άπό το επισκοπικό στο συνοδικό δικαστήριο. Μια σκοτεινή διαδρομή".

https://www.youtube.com/watch?v=nFDxcRj67Ns

https://www.youtube.com/watch?v=YGHNMJOcLgs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...