Κύπρος

Επί ποδός πολέμου οι πάντες στην Κύπρο: Η Τουρκία ανανέωσε τη Navtex στο στόχο «Σουπιά»

Στην ανανέωση της παράτυπης NAVTEX στη θαλάσσια περιοχή του τεμαχίου «3» της κυπριακής ΑΟΖ προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Η νέα NAVTEX έχει ισχύ μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

TURNHOS N/W: 0258/18

MEDITERRANEAN SEA MILITARY TRAININGS AND GUNNERY EXERCISES, FROM 222201Z FEB 18 TO 102359Z MAR 18 IN AREA BOUNDED BY;

34 16.00 N - 034 15.00 E

34 16.00 N - 034 45.00 E

34 26.00 N - 034 53.00 E

34 57.00 N - 034 53.00 E

34 57.00 N - 034 24.00 E

CAUTION ADVISED.

Με την ανανέωση της Navtex της Τουρκίας στο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, ουσιαστικά ματαιώνεται η προγραμματισμένη γεώτρηση της εταιρείας ΕΝΙ στο στόχο «Σουπιά». Το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 που βρίσκεται καθηλωμένο για 12 μέρες στη περιοχή, στις 8 Μαρτίου έχει προγραμματισμένη γεώτρηση στο Μαρόκο και θα πρέπει να αναχωρήσει. Το πότε θα επαναπρογραμματιστεί νέα γεώτρηση και αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί παραμένει άγνωστο και εξαρτάται από την ΕΝΙ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, διεξαγόταν ένας άτυπος «πόλεμος» από Navtex μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας, με τις δυο πλευρές να προσπαθούν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Κύπρος: Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από το ΓΕΕΦ - ΒΙΝΤΕΟ

Με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα να ρίχνει βαριά τη σκιά της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ηχηρό μήνυμα αποτροπής εξέπεμψε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού μάχης στο Πεδίο Βολών Κιτίου με τη χρήση αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων πυροβόλων όλων των διαμετρημάτων. Στις βολές συμμετείχε πέραν του προσωπικού των Μονάδων και έφεδροι Αξιωματικοί, ενώ για πρώτη φορά στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχαν και γυναίκες Συμβασιούχοι Οπλίτες.

Κατά τη διάρκεια των βολών εφαρμόστηκαν στην πράξη οι διαδικασίες της τεχνικής και τακτικής του όπλου του Πυροβολικού προσαρμοσμένες στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις, υπό το βλέμμα του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ανδρέα Μαρκίδη. Ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ διαπίστωσε την άρτια εκπαίδευση των Μονάδων Πυροβολικού, την ακρίβεια εκτέλεσης των προβλεπόμενων διαδικασιών και το υψηλό ηθικό του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Δείτε το βίντεο

 

https://www.youtube.com/watch?v=41teZo_U6so

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...