Ελληνοτουρκικά

Μαζική "απόβαση" Τούρκων στην Παναγία Οινουσσών!

Πολύ σοβαρό περιστατικό καθώς οι Τούρκοι μέτρησαν χρόνους και αντιδράσεις του ελληνικού συστήματος επιτήρησης. Αριθμός 17 (αρχικά μιλούσαν για...30) συνολικά Τούρκων έφυγαν από τα μικρασιατικά παράλια και αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο στην Παναγία Οινουσσών

Όπως έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές η Παναγιά δεν είναι ένα τυχαίο νησί αλλά αποτελεί κομβικό εθνικό έδαφος το οποίο εποφθαλμιά η Άγκυρα.

Είναι αδύνατον τις ημέρες αυτές που η κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται στο ζενίθ, να μην γίνεται αντιληπτό από τις τουρκικές ακτές, η μαζική φυγή ενός τόσο μεγάλου αριθμού Τούρκων.

Δεν μιλάμε για ένα, δύο άτομα, αλλά για συνολικά 17 Τούρκους.

Αυτό που θεωρεί πολύ πιθανό και πλέον διερευνούν οι ελληνικές αρχές είναι ανάμεσα στους 17 Τούρκους να βρίσκονται και πράκτορες της ΜΙΤ.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν έγινε μία τυχαία ημέρα αλλά σήμερα το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας που όλοι ασχολούνταν με λαγάνες και χαρταετούς.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Άγκυρα μέτρησε τους χρόνους αντίδρασης της ελληνικής πλευράς σε ημέρα αργίας.

Ταυτόχρονα τσέκαρε σε πραγματικό χρόνο πόσες δυνάμεις διέθετε το νησί.

Το περιστατικό, όπως μεταδίδει ο Πολίτης της Χίου, συνέβη το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, οι Τούρκοι φυγάδες επέλεξαν την Παναγιά Οινουσσών προκειμένου να αποβιβαστούν με φουσκωτή λέμβο και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις Αρχές της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αφιχθέντων ανέρχεται σε 17.

Πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

H ελληνική πλευρά παρακολουθεί με πολλή προσοχή την όλη κατάσταση.

Βάσει του σχεδίου Suga του τουρκικού Ναυτικού και του τουρκικού Στρατού, το οποίο είναι ουσιαστικά η νησιωτική «έκδοση» κατάληψης εθνικού εδάφους του γνωστού σχεδίου "Βαριοπούλα".η Αγκυρα είχε σχεδιάσει και τουρκική απόβαση και κατάληψη στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.

Στην Παναγιά επανειλημμένα έχουν δημιουργήσει επεισόδια οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Προσοχή:

Οι 17 Τούρκοι εντοπίστηκαν σε "αμμώδη παραλία".

Δηλαδή το ΛΣ τους διέδωσε απο την... αμμώδη παραλία!

Κοινώς εισέβαλαν επιτυχώς...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ