Κόσμος

Eνας ηγέτης με... balls - Β. Ορμπαν: «Σταματήστε τον Soros!»

Σχετικά με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ουγγαρίας

Η Ουγγρική κυβέρνηση εισήγαγε ένα πακέτο τριών νομοσχεδίων κατά της παράνομης μετανάστευσης με το γενικό όνομα «Stop Soros» στο κοινοβούλιο, ανέφερε το Ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI στις

21 Φεβρουαρίου. Η πρωτοβουλία της Βουδαπέστης έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία στους Ευρωπαϊκούς κυβερνητικούς κύκλους. Το γενικό νόημα αυτής της ανησυχίας εκφράστηκε από την Γερμανική Εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung : «Ο Ούγγρος  πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της Ευρώπης πριν από την νικηφόρα πορεία του Ισλάμ».Τα σχέδια νόμων σκοπεύουν να ενισχύσουν τον κρατικό έλεγχο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με ξένη χρηματοδότηση που λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό για περισσότερα από 24 χιλιάδες Ευρώ. Οι εν λόγω ΜΚΟ, σύμφωνα με το έγγραφο, πρέπει να εγγραφούν ως «οργανισμοί που λαμβάνουν εξωτερική χρηματοδότηση», και κάθε χρόνο πρέπει να παρέχουν λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την κίνηση των κεφαλαίων τους. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης αυτών των απαιτήσεων, οι οργανισμοί υπόκεινται σε κλείσιμο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ΜΚΟ που παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ή κινούν τις διαδικασίες  για τη διευκόλυνση της εισόδου τους στην Ουγγαρία. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν φόρο 25% για όλες τις επιδοτήσεις για ΜΚΟ που προέρχονται από το εξωτερικό. Οι υπάλληλοί τους δεν θα γίνουν δεκτοί στη μεθοριακή ζώνη σε απόσταση μικρότερη των 8 χλμ. Από τα σύνορα. Ο προσωρινά επιβαλλόμενος περιορισμός προβλέπει τη χορήγηση ειδικής άδειας για την εν λόγω άδεια, η οποία θα εκδοθεί αφού ο αιτών έχει ελεγχθεί από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο Τζορτζ Σόρος  προβαίνει σε δωροδοκίες στις τοπικές ΜΚΟ για να ανατρέψουν την εσωτερική κατάσταση στη χώρα (και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) μέσω της εισροής μεταναστών από τις χώρες του Ισλάμ. Αν και στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο για τις δραστηριότητες αυτού του ηλικιωμένου δισεκατομμυριούχου.

Νωρίτερα, η Ουγγαρία ψήφισε νόμο που διέπει την εξωτερική χρηματοδότηση των Εθνικών πανεπιστημίων. Το παρόν έγγραφο υποχρεώνει τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα να διαθέτουν εκπαιδευτικούς χώρους στη χώρα της εγγραφής τους. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη, που δημιουργήθηκε και υπάρχει με την χρηματοδότηση του  Σόρος, μπορεί να κλείσει.  Ο Σόρος είναι εγγεγραμμένος στις Η.Π.Α. και  δεν εφαρμόζει την εκπαιδευτική διαδικασία εκεί.

Ο δεξιός Εθνικιστής Πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, θέλει να πάρει την πλειοψηφία των δύο τρίτων για το κόμμα του «Ουγγρική Πολιτική Ένωση» στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου », γράφει[1]  η  Frankfurter Allgemeine Zeitung , το  οποίο καθιστά   σαφές ότι πολιτικά η Ουγγαρία απομακρύνεται από τις« Ευρωπαϊκή αξίες «. «Για το σκοπό αυτό ξεδιπλώνει  την υστερία για την υποτιθέμενη νικηφόρα πορεία του Ισλάμ σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Εάν εγκριθεί η δέσμη των νομοσχεδίων που εισήγαγε η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιθανό να ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Ουγγαρίας για λόγους παραβίασης του Ευρωπαϊκού δικαίου. Ωστόσο, ο Victor Orban φαίνεται να ενδιαφέρεται ελάχιστα γι ‘αυτό, παρά το γεγονός ότι η έρευνα μπορεί να τελειώσει με τη στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια παρόμοια διαδικασία κατά της Πολωνίας σε σχέση με τη δικαστική της μεταρρύθμιση έχει ήδη ξεκινήσει. Προβλέποντας τη θέση των Βρυξελλών, η Franfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει με ειλικρίνεια ότι «για να συνετίσουμε  τέτοιους παραβάτες [όπως ο Victor Orban. – Ed .] ένας μόνο τρόπος υπάρχει – να διακόψουμε  τη χρηματοδοτική τους βοήθεια. «

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει υποστήριξη στην κοινωνία και η επιρροή του δεν περιορίζεται στην Ουγγαρία. Την περασμένη εβδομάδα, σε μια διάσκεψη των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στη Βουδαπέστη, παρουσίασε τις απόψεις του σε αντιπροσώπους από διάφορες χώρες και έλαβε την υποστήριξή τους. Οι μεγάλοι πολιτικοί μεταξύ των ηγετών των Χριστιανοδημοκρατών της Ισπανίας, της Σερβίας, της Κολομβίας και άλλων χωρών του ευχήθηκαν  καλή τύχη στις εκλογές της 8ης Απριλίου.

Η αντίδραση των Βρυξελλών ήταν αρκετά διαφορετική. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn κάλεσε τον Orban «δικτάτορα» και ζήτησε να ξεκινήσουν έρευνες εναντίον της Ουγγαρίας. Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρουσίασε μια τυποποιημένη σειρά ισχυρισμών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της Βουδαπέστης.

Ο ίδιος ο Βίκτωρ Ορμπάν, μιλώντας στην  ετήσια έκθεση για την κατάσταση της χώρας, περιέγραψε την κατάσταση με την εισροή μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες με  ζοφερά χρώματα: «Τα μαύρα σύννεφα καλύπτουν την Ευρώπη. Οι χώρες θα σταματήσουν να υπάρχουν, η Δύση θα πέσει και η Ευρώπη δεν θα καταλάβει καν ότι πρόκειται για εισβολή «. Προέβλεψε επίσης την εμφάνιση μιας μουσουλμανικής πλειοψηφίας στην Ευρώπη και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών για τύφλωση και απομόνωση από την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων. «Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε προέρχεται από τη Δύση, από τους πολιτικούς των  Βρυξελλών, του  Βερολίνου  και του  Παρισιού. Θέλουν να υιοθετήσουμε μια πολιτική που έχει μετατρέψει τις χώρες τους σε μουσουλμανικές φωλιές και άνοιξαν  το δρόμο για την παρακμή του Χριστιανισμού και την εξάπλωση του Ισλάμ ».

«Πιστεύουμε ότι η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης είναι ο Χριστιανισμός», δήλωσε ο Ορμπάν, καλώντας την Ουγγαρία την τελευταία στήριξη στον αγώνα ενάντια στον εξισλαμισμό. Και πρόσθεσε ότι «η μετανάστευση προωθεί   την ανάπτυξη της χώρας με τον ίδιο τρόπο που η γρίπη προάγει την υγεία του σώματος».

Τα πρώτα σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής περιφράξεων από συρματόπλεγμα στα Ουγγρικά σύνορα, η Ουγγρική κυβέρνηση πήρε στο κορύφωμα  της κρίσης των προσφύγων. Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μήνυσε την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν πρόσφυγες στο πλαίσιο προγράμματος επανεγκατάστασης των μεταναστών. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες αυξάνονται και  όχι μόνο στις χώρες αυτές. Στην Ιταλία, όπου έρχονται σύντομα βουλευτικές εκλογές, υπάρχει επίσης μια συνεχής κριτική για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Ειδικές σχέσεις συνδέουν τον Βίκτορ Ορμπάν και τους ηγέτες του βαυαρικού CSU. Πρόσφατα, επισκέφθηκε και πάλι το Μόναχο[2], όπου του δόθηκε θερμό καλωσόρισμα και η κριτική του προς την Angela Merkel παρέμεινε «μη ορατή». Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν σταματά ενάντια στον Ορμπάν, τα οποία του έχουν επικολλήσει την εικόνα του δικτάτορα και τον αποκαλούν εκσκαφέα  της Δημοκρατίας.

Μια γρήγορη λύση στα προβλήματα που προκαλεί η μετανάστευση στην Ευρώπη δεν είναι ορατή. Και υπό αυτή την έννοια το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου  καλύπτεται από ομίχλη. Το συντηρητικό κομμάτι των Ευρωπαϊκών πολιτικών κύκλων διαφωνεί θεμελιωδώς με την απεριόριστη έγχυση στην Ευρώπη ενός ξένου, ανθρωπολογικού και εξω-θρησκευτικού στοιχείου, το οποίο ενδεχομένως φέρει την απειλή μιας σύγκρουσης των πολιτισμών. Και η κυρίαρχη δύναμη  της αντίστασης στις φιλελεύθερες προσεγγίσεις  για την μετανάστευση αρχίζει να διαμορφώνεται, πρώτα απ ‘όλα, σε χώρες όπου οι θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας είναι ισχυρές – στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ιταλία και την Ισπανία.

References  пишет
http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/wohin-victor-orban-blickt-urviech-eines-autokraten-15443764.html )  посетил
http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/csu-klausur-in-seeon-ungarisch-bayerische-freundschaft-15375548.html )

https://www.fondsk.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ