Οπλικά συστήματα

Aυτό θα είναι το νέο τυφέκιο των ρωσικών ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων - Εντυπωσιάζει και... τρομάζει - Βίντεο

Τα νέα τυφέκια ΑΚ-400 τα οποία διαθέτουν ανώτερες επιδόσεις σε σχέση με προηγούμενες σχεδιάσεις και παρουσιάζουν υψηλότερη ακρίβεια και χαμηλότερη διασπορά πυρών τόσο σε σχέση με το AK-74 όσο και με το AK-12 θα είναι στην διάθεση των ρωσικών ειδικώ δυνάμεων.

«Τα επιθετικά τυφέκια ΑΚ-400 παρουσιάστηκαν τα τέλη του 2015 σε επίδειξη που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Προεδρικής Ασφαλείας. Τα προϊόντα προκάλεσαν τον ενδιαφέρον των πελατών και τώρα μελετούν την προσφορά»,

Το τυφέκιο AK-12 το οποίο εισήχθη σε υπηρεσία το 2014 δεν ικανοποιεί πλήρως τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων καθώς «το AK-12 είναι όπλο για το Πεζικό, τους αλεξιπτωτιστές και τις μονάδες αναγνώρισης. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων χρειάζονται ένα πιο συμπαγές όπλο, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι υποδεέστερο του AK-12 στην ακρίβεια και τη διασπορά αλλά ταυτόχρονα αν είναι τόσο συμπαγές ώστε να επιτρέπει στην εισβολή και μάχη σε κτίρια, αεροσκάφη, τρένα και λεωφορεία, την πτώση με αλεξίπτωτο ή την κίνηση εντός πυκνού δάσους».

Δεν είναι ακόμα γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπλου αλλά διαρρέεται ότι το μήκος θα είναι 0,94 μέτρα, με βάρος λίγο πάνω από τα τρία κιλά και θα διαθέτει πτυσσόμενο κοντάκιο που θα επιτρέπει τη βολή του μέσα από όχημα ή τη κεκαλυμμένη μεταφορά του κάτω από τα ρούχα του χρήστη.

Θα είναι εφοδιασμένο με ράγα τύπου Picatinny για την ταχεία προσαρμογή περιφερειακών (διοπτρών, καταδεικτών λέιζερ, φακών, κλπ.). Η Υπηρεσία Προεδρικής Ασφαλείας, οι μονάδες Alpha, Vympel και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της FSB θα είναι οι νέοι χρήστες του όπλου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7dym1b4RB8M

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ