Κόσμος

Aπίστευτη ξεφτίλα για τον στρατό του Ερντογάν - Εχει προχωρήσει μόνο 5 χλμ στην Αφρίν

Ο τουρκικός στρατός υπολόγιζε, με την υποστήριξη των ισλαμιστών και τζιχαντιστών μισθοφόρων του, ότι θα κατάφερνε να καταλάβει ολόκληρο τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, μέσα σε τρεις ημέρες.

Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά από την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής επίθεσης στην Εφρίν, ο τουρκικός στρατός έχει καθηλωθεί από τη σφοδρή κουρδική αντίσταση.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, αν και ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του NATO έχει και την υποστήριξη της Ρωσίας, που του επιτρέπει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Εφρίν, τα τουρκικά στρατεύματα έχουν «κολλήσει» στην παραμεθόριο.

Ολόκληρη η εμπόλεμη ζώνη έχει βάθος πέντε χιλιόμετρα. Τόσα κατάφεραν να προχωρήσουν οι Τούρκοι μέσα σε ένα μήνα.

Στις αρχές της τουρκικής επίθεσης έγινε μια προσπάθεια να προκληθεί πανικός στον άμαχο πληθυσμό ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περιοχή της Εφρίν.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εκκένωσαν μόνο τα χωριά κοντά στα σύνορα, για λόγους ασφαλείας και ο πληθυσμός πλέον συμμετέχει στην άμυνα του θύλακα, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει με τους βομβαρδισμούς τους 180 πολίτες.

Η μάχη εξελίσσεται σε 37 χωριά σε πέντε μέτωπα. Την ημέρα οι Κούρδοι μαχητές εκκενώνουν τα χωριά, για να μην είναι εκτεθειμένοι στις αεροπορικές επιδομές των Τούρκων και το βράδυ αντεπιτίθενται στους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους. Συνολικά η Εφρίν έχει 336 χωριά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ