Βαλκάνια

Aνθρωποκυνηγητό θρίλερ στην Αλβανία για απότακτο Έλληνα των Ειδικών Δυνάμεων: Εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι Αλβανό έμπορο ναρκωτικών

Aνθρωποκυνηγητό στα Τίρανα για απόκτακτο Ελληνα των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που δολοφόνησε εν ψυχρώ Αλβανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία πρόκειται για τον Ε.Ε. που υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Τιράνων, Αρντιάν Βελίου είπε ότι πρόκειται για επί πληρωμή δολοφονία (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου) με θύμα τον σαραντάχρονο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις θεωρούμενες ως τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Ο Έλληνας φερόμενος ως εκτελεστής είχε και δυο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων στα Τίρανα βρέθηκε από την αστυνομία οπλισμός.

Την φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη  δημοσίευσαν τα αλβανικά ΜΜΕ και κάνει το γύρο της χώρας.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος  είναι Έλληνας πολίτης από την Άρτα, με την επωνυμία Ε.Ε. 41 ετών.

«Ο Έλληνας πολίτης ήταν πρώην ειδικός φρουρός  της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1992 έως το 2012, οπότε και απομακρύνθηκε, επειδή βρέθηκε να είναι διακινητής ναρκωτικών», δήλωσε ο  Ardi Veliu , διευθυντής της Αστυνομίας των Τιράνων.

Ο Ε.Ε. απότακτος αστυνομικός από το 2012 είναι σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ο εκτελεστής του Αλβανού βαρόνου ναρκωτικών, Devi Kasmi, στις 29 Ιανουαρίου στην πόλη των Τιράνων ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί από την Αλβανία ο 41χρονος Έλληνας μπήκε στη χώρα τους πριν δύο εβδομάδες και βρήκε κρησφύγετο στη βίλα ενός εκ των συνεργών του στα προάστια των Τιράνων.

Εκεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπου οι Αλβανοί την ονομάζουν "Αίνιγμα", σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την εν ψυχρώ εκτέλεση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται ένας παλιός γνώριμος των αλβανικών αρχών που έχει καταφέρει να ξεφύγει.

Ο Έλληνας απότακτος αστυνομικός όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι το άτομο που πυροβόλησε με απόλυτη ψυχραιμία στο κεφάλι και σκότωσε τον Devi Kasmi ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του.

O E.E. ζει μόνιμα στην Άρτα και τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η αμοιβή του για την εκτέλεση ήταν 6.000 ευρώ.

Πρόκειται όμως για την κορυφή του παγόβουνου στην Αλβανία διότι στην χώρα αυτή καλλιεργούνται τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών υπό την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας.

Η Αλβανία ευρίσκεται υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε ένα τρομερό δημιουργικό κρεσέντο παραγωγής κάνναβης ( γνωστού ως χασίς), το οποίο κατακλύζει την χώρα μας μαζί με την τουρκική ηρωίνη,  με σκοπό τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία άνω των 13 τόνων κάνναβης που προέρχονταν από την Αλβανία κατασχέθηκαν  κατά τη διάρκεια ενός μόνο  έτους στην Ελλάδα από την αποτελεσματική δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό αναφέρει  η τελευταία έκθεση ΜΚΟ κατά των Ναρκωτικών, και αφορά την  περίοδο Φεβρουάριος 2016 – Φεβρουάριος 2017. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η πλειοψηφία της κάνναβης εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος από την Αλβανία με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους , το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις  για δύο λόγους, α.  λόγω της φθηνής τιμής και β. λόγω του τεράστιου  ποσοστού καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης στο αλβανικό έδαφος.

Οι λεπτομέρειες για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας του Πολίτη επισημαίνουν  ότι οι Έλληνες είναι κυρίως χρήστες των αποκαλουμένων «μαλακών ναρκωτικών», όπως η  κάνναβη και το ecstasy  , ενώ  η ηρωίνη που φθάνει  στη χώρα από την Τουρκία προορίζεται κυρίως για «πλούσιες»  ευρωπαϊκές χώρες και προωθείται  μέσω λιμανιών της χώρας.

Ακόμη, ο αριθμός των εμπόρων ναρκωτικών στην χώρα μας  εμφανίζει μείωση όπως φυσικά και οι χρήστες ακριβών και μεσαίων ναρκωτικών «προϊόντων» , λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 και την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους κατασχέθηκαν 12,8 τόνοι αποξηραμένης  κάνναβης,  300 κιλά καθαρής ηρωίνης, 125 κιλά κοκαΐνης, 55.470 φυτά κάνναβης (απροσδιορίστου βάρους  και 76.357 δόσεις ecstasy .

Η Ελλάδα λόγω  της θέσεως που κατέχει και της πρόσβασης στην ΕΕ,  κατακλύζεται από Αλβανικά και τουρκικά ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες με σκοπό την προώθηση τους στην συνέχεια στις ακριβές αγορές της Ευρώπης.

Τo αλβανικό κράτος μαφία με παραγωγή-ρεκόρ 20ετίας σε φυτείες ινδικής κάνναβης , «μεταφέρει »  τεράστιες ποσότητες χασίς και κάθε δυνατό τρόπο, από την ξηρά και τη θάλασσα, Ελλάδα και Ιταλία.

Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015.

Ένα μεγάλο μέρος από τους 3,7 τόνους του 2016 κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες του χρόνου. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν οι σημαντικές ποσότητες που έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τις λιμενικές αρχές στον άξονα Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, αλλά και μεγάλες ποσότητες αλβανικού χασίς που έχει κατασχεθεί επίσης από τους αστυνομικούς των άλλων περιφερειών-διευθύνσεων της χώρας.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα «Εργαστήριο» επεξεργασίας και διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.

Αλβανοί και οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία λόγω της κρίσης να προωθήσουν μέσω Ελλάδας την πραμάτεια τους στην Ευρώπη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση για αυτό και απαιτείται η συνδρομή της ΕΕ, η οποία περί άλλων τυρβάζει.

https://youtu.be/EV44VOR_X6E?t=6

https://youtu.be/MrJSLJNECfU?t=1

https://youtu.be/osR4S7pF12M?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης