Κόσμος

Φωτό από το περισκόπιο ρωσικού "φονιά" - Λόκαρε τον 6ο Στόλο στην Μεσόγειο - Α.Γκρούσκο: "Η Ρωσία δεν έχει πλέον καμία στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ"

Ρωσικό πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο κλάσης 949A, Oscar II, διείσδυσε χωρίς να εντοπιστεί ανάμεσα στην ομάδα μάχης του USS Dwight D. Eisenhower και άλλων αμερικανικών πλοίων την άνοιξη του 2016. Στοχοποπιησε τα αμερικανικά πλοία φτάνοντας σε θέση βολής. Θέατρο επιχειρήσεων: Η Μεσόγειος!

Πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι φωτογραφίες που αποδεσμεύτηκαν και δείχνουν την ναυαρχίδα του 6ου στόλου στην Μεσόγειο USS Eisenhower να μην έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Πολλά ερωτηματικά αλλά και πληροφορίες για τον αθέατο πόλεμο που μαίνεται σε καθημερινή σχεδόν βάση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη... Είναι αληθινές οι φωτογραφίες; Οι μονάδες των ΗΠΑ είχαν εντοπίσει το ρωσικό υποβρύχιο ή όχι;

Άσχημα τα «μαντάτα» όμως φέρνει και ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο.

«Το ΝΑΤΟ έχει αναστείλει κάθε πρακτική στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία και δεν είναι έτοιμο για εποικοδομητικό διάλογο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Αντ 'αυτού, το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πορεία ενδυνάμωσης της πολεμικής σύγκρουσης νάντια στις μη υπάρχουσες απειλές στο ανατολικό μέτωπο», δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο.

«[Αλλά] εμείς [η Ρωσία] δεν εγκαταλείπουμε τον διάλογο», σημείωσε ο ίδιος ειδικότερα.

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα για την αποκατάσταση αυτής της στρατιωτικής συνεργασίας.

Τόνισε ότι η ισότιμη εταιρική σχέση από  όλους τους παγκόσμιους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας,  θα βελτιώσει την κατάσταση και θα επιτρέψει την αντιμετώπιση πολλών απειλών.

Την ίδια στιγμή συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός αρχηγός στρατού όσον αφορά την περίπτωση να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος αρχικά μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας και μετά να εξελιχθεί στον Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο επικεφαλής του βρετανικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Sir Nicholas Carter, περιέγραψε τη Ρωσία ως το κράτος που απειλεί άμεσα το Ηνωμένο Βασίλειο από τον ψυχρό πόλεμο και προειδοποίησε ότι οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα από ό, τι αναμένουν πολλοί ειδικοί σύμφωνα με  τον Guardian.

Μιλώντας στο Βασιλικό αμυντικό Ινστιτούτο , ο Κάρτερ είπε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με απρόβλεπτο τρόπο.

«Δεν πρόκειται για κρίση ή σειρά κρίσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για μια στρατηγική πρόκληση».

Περιέγραψε αυτόν το νέο πόλεμο, ως «υβριδικό», ο οποίος περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ενέργειας, τις δωροδοκίες, τις διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές, το κυβερνοπόλεμο , τις στοχευμένες  δολοφονίες, τα ψεύτικα νέα, την προπαγάνδα και φυσικά τον στρατιωτικό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με ειδικούς , οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα χειροτερεύσουν  το 2018. Ο Τραμπ  παρουσίασε  στο Κογκρέσο μια λίστα   Ρώσων επιχειρηματιών με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο , οι οποίοι  θα δεχθούν μια νέα σειρά οικονομικών κυρώσεων.

Η Μόσχα, όπως αναμένεται, θα «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα γενικευθεί ο οικονομικός πόλεμος . Το  2018 όμως είναι χρόνος εκλογών στη Ρωσία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές αιτιάσεις για δυτική «παρέμβαση».

Σύμφωνα με αμυντικούς ειδικούς στην δύση : «όλα δείχνουν ότι «βαδίζουμε» προς μία σφοδρή  πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας , διότι πολύ απλά αν η Ρωσία αφεθεί 5 χρόνια ακόμη…θα καταστεί πραγματική υπερδύναμη και τότε θα είναι «πάρα πολύ  αργά για την δύση».   

Για αυτό , σύμφωνα με την επισκόπηση του Πυρηνικού Προγράμματος τους Πενταγώνου,  οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυο νέα «χαμηλής-δράσης » πυρηνικά όπλα, τα οποία «θα αυξήσουν τις επιλογές προληπτικής χρήσεως αποτροπής, ενώ θα εισαγάγουν την αμφισημία ως πυρηνική στρατηγική».

Δείτε τις φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...