Κόσμος

Φλόριντα: 16χρονη τα "χωνει" στον Τραμπ για τα όπλα

«Οι προσευχές δεν διορθώνουν τίποτα. Ο έλεγχος των όπλων μπορεί να αποτρέψει την επανάληψη» του μακελειού, απάντησε η 16χρονη στην ανάρτηση «των προσευχών» του Αμερικανού προέδρου

Σχεδόν 400.000 likes και δεκάδες χιλιάδες shares αποκόμισε μία μαθήτρια του Stoneman Douglas High School, όταν αποκάλεσε στο twitter τον Αμερικανό πρόεδρο «σκατόπραμα».

Στο σχολείο της Φλόριντα καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων χρόνων στις ΗΠΑ. Ένας 19χρονος, πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, στην πόλη Πάρκλαντ, με χαρακτηριστικά προβληματική συμπεριφορά, προκα΄λεσε το θάνατο σε 17 παιδιά και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Στόχος του ήταν να εκδικηθεί για την αποβολή του κατά το παρελθόν.

Τη στιγμή που το μακελειό βρισκόταν σε εξέλιξη και ενώ στο σχολικό συγκρότημα είχαν εγκλωβιστεί δεκάδες μαθητές, ο Αμερικανός πρόεδρος «ανέβασε» μήνυμα στο Twitter, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και τις προσευχές του για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την έκρηξη της μαθήτριας. Η Sarah, όπως ήταν η διαδικτυακή υπογραφή της στο twitter, αντέδρασε με χαρακτηριστικό τρόπο, ενώ η συζήτηση για την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος στις ΗΠΑ να προμηθευτεί οποιοδήποτε όπλο, ακόμη και αυτόματο, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είχε για τα καλά ανάψει στο ίντερνετ.

Η μαθήτρια του λυκείου της Φλόριντα αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «σκατόπραμα», λέγοντας πως δεν θέλει τις προσευχές και τη συμπάθειά του, καθώς την ίδια ώρα οι συμμαθητές και οι καθηγητές της σκοτώνονται. «Οι προσευχές δεν διορθώνουν τίποτα. Ο έλεγχος των όπλων μπορεί να αποτρέψει την επανάληψη» του μακελειού.

Η 16χρονη μαθήτρια άσκησε στον Ντόναλντ Τραμπ την πλέον εύστοχη κριτική αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί στον περιβόητο «Έλεγχο των Όπλων». Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετρούν περισσότερα θύματα από ενέργειες σχιζοφρενών και διανοητικά διαταραγμένων ανθρώπων, απ' ότι από τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με στοιχεία, τουλάχιστον 19 επιθέσεις με όπλο, σε διάστημα ενός χρόνου, έχουν σημειωθεί σε αμερικανικά σχολεία, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων, για τον περιορισμό των όπλων και την αυστηροποίηση των όρων για την πώλησή τους.

Ο 19χρονος μακελάρης, Νίκολας Κρουζ σχεδίασε το μακελειό, προμηθεύτηκε ένα αυτόματο όπλο και εισέβαλε στο σχολείο θερίζοντας όποιον βρήκε στο πέρασμά του από τον τρίτο όροφο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα πάρει εκδίκηση για την αποβολή του και οι καθηγητές είχαν επίσης προειδοποιήσει για την ενδεχόμενη δράση του. Παρόλα αυτά, ένας νεαρός, κατάφερε να υπερκεράσει όλες τις δικλείδες ασφαλείας στην κατά τα άλλα καλύτερα φυλασσόμενη χώρα στον κόσμο και προκάλεσε το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ