Κόσμος

ΥΠΕΞ Συρίας: Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν συνιστά επίθεση και κατοχή στη Συρία

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε για μια ακόμη φορά την τουρκική επίθεση στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρη επίθεση στην εθνική κυριαρχία της Συρίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη, στην οποία αποκαλεί «ψέμα» τον ισχυρισμό της Τουρκίας περί αυτοάμυνας.

Το συριακό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Συρία απορρίπτει όλες τις προσπάθειες του τουρκικού καθεστώτος να στηριχθεί στις αποφάσεις 1373, 1624, 1170 και 1178 του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι αυτές οι αποφάσεις δεν δίνουν το δικαίωμα σε κράτη μέλη του ΟΗΕ να βλάψουν την εθνική κυριαρχία άλλων κρατών πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος τους υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία τονίζει ότι η παρουσία ξένων στρατιωτικών επιχειρήσεων στα εδάφη της δίχως την προηγούμενη έγκρισή της συνιστούν επίθεση και κατοχή, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν σε αυτή τη βάση», αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η τουρκική επέμβαση στη Συρία συνιστά παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...