Πολιτική

Τρομερές καταγγελίες από την επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης: Εξαφανίζουν τα πειστήρια για την Novartis, κάνουν μηνύσεις σε ελεγκτές για να καθυστερήσουν τον έλεγχο (βίντεο)


"Κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα"

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου, κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, ότι έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία των υπηρεσιών από ελεγχόμενους για την υπόθεση, ενώ όπως ενημέρωσε κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα.

Όπως ενημέρωσε η κ. Παπασπύρου, η προανακριτική αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων. Κατά τη διαδικασία της έρευνας «έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία (είτε είναι σε υπηρεσίες, είτε σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) των υπηρεσιών δηλαδή οι υπηρεσίες δεν φρόντισαν να περιφρουρήσουν τα στοιχεία».

Καταλόγισε σκοπιμότητα αφού όπως είπε «λείπουν τα αρχεία ορισμένων ετών, όχι όλα», όπως διαβεβαίωσε όμως «θα βρεθούν τα πάντα».

«Πρέπει να μάθει ο κόσμος πού πήγαν τα λεφτά» συμπλήρωσε η κ. Παπασπύρου, τονίζοντας ότι «το πόρισμά μας θα είναι τόσο εμπεριστατωμένο που θα αποκαλύπτει τη ζημιά του δημοσίου με ακρίβεια», όπως αναφέρει η ΑΥΓΗ.

Οι εισαγγελείς μόλις πέσουν πάνω σε υπουργό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το στέλνουν στη Βουλή. Ενώ κλείνοντας τη παρέμβασή της είπε επίσης ότι «κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...