Ελληνοτουρκικά

Το τζαμί του Ερντογάν που θα «θάψει» την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες της οικοδόμησης του νέου μεγάλου τζαμιού που έχει την σφραγίδα του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν, στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες απομένει να μπει και ο τρούλος για να ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως είναι γνωστό το τζαμί αυτό ήταν μια υπόσχεση του Ερντογάν να αναγερθεί ένα μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος σε μια θέση που θα κρύβει την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, η οποία μέχρι σήμερα δεσπόζει στην περιοχή του Ταξίμ και δίνει μια άλλη ταυτότητα στην περιοχή, κάτι που ο Ερντογάν δεν μπορούσε να το αποδεχτεί.

Για τον λόγο αυτό είχε αναθέσει σε ειδικό επιτελείο την ανέγερση ενός μεγάλου τζαμιού, παρά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών της περιοχής που δεν ήθελαν να καλύψει άλλο ένα κτίσμα το μέρος εκείνο.

Έτσι τώρα όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, μέσα στο 2018 και στο μουσουλμανικό Ραμαζάνι, (Ιούνιος), θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του τζαμιού που θα σφραγίσει τον μουσουλμανικό χαρακτήρα της ιστορικής πλατείας Ταξίμ, όπου μέχρι σήμερα η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας είχε την πρωτοκαθεδρία.

Εμείς εντωμεταξύ… για να τους ευχαριστήσουμε, θα γεμίσουμε με τζαμιά την ελληνική επικράτεια. Μάλιστα!

https://youtu.be/CcvIUIEp7gw

 

nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ