Πατριαρχεία

Το άνοιγμα των θυρών του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως σήμερα στις 4 το πρωί-Τα επόμενα βήματα(BINTEO)

Ανοιχτές ξανά από νωρίς σήμερα το πρωί οι πύλες του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ μετά τη διαμάχη με το Ισραήλ.

Ο ναός της Αναστάσεως της Ιερουσαλήμ, άνοιξε ξανά σήμερα, αφού το Ισραήλ ανακάλεσε την Τρίτη το φορολογικό σχέδιο που προκάλεσε τριήμερη κινητοποίηση.

Δύο άνδρες με τα κλειδιά του ναού του Αγίου Τάφου άνοιξαν τις μεγάλες ξύλινες πόρτες του γύρω στις 4:00 π.μ., όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω...

https://www.facebook.com/JerusalemPatriarchate/videos/10156859929229796/

Λίγο αργότερα, μια ομάδα προσκυνητών έσπευσε να επισκεφτεί τον ιερό τόπο.

"Προσευχόμασταν μπροστά στις πόρτες κάθε μέρα από την Κυριακή", δήλωσε ο Francois-Roch Ferlet, μέλος μιας ομάδας 50 ατόμων από τη Γαλλία, που στέκονταν κοντά στον περίτεχνο ναό

Τα επόμενα βήματα

Πλέον μια ισραηλινή επιτροπή υπό την ηγεσία του υπουργού Τζαχί Χανέγκμπι θα διαπραγματευτεί με εκπροσώπους των τριών μειζόνων χριστιανικών κοινοτήτων προκειμένου να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη διαμάχη για τα σχέδια φορολόγησης εμπορικών ακινήτων που ανήκουν σε αυτέςστην Ιερουσαλήμ.

Οι ηγέτες των Χριστιανικών δογμάτων, σε κοινή δήλωση, χαιρέτισαν τον διάλογο.

"Μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, οι εκκλησίες προσβλέπουν σε επαφή με τον υπουργό Χανέγκπι και όλους όσοι αγαπούν την Ιερουσαλήμ για να διασφαλίσουν ότι η ιερή πόλη μας, όπου η χριστιανική μας παρουσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, παραμένει ένα μέρος όπου οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείς (Ο Ιουδαϊσμός, το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός) μπορούν να ζουν και να ευδοκιμούν μαζί ».

Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Νετανιάχου, θα αναστείλει τις ενέργειες είσπραξης φόρων που είχε λάβει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δήμαρχος Nir Barkat είπε ότι οι εκκλησίες οφείλουν στην πόλη πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια φόρο ακίνητης περιουσίας από τις εμπορικές τους εκμεταλλεύσεις, προσθέτοντας ότι οι «οίκοι λατρείας» θα παραμείνουν απαλλαγμένοι.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του φορολογικού σχεδίου, θα ανασταλεί επίσης η όποια εργασία σχετικά με νομοθεσία που θα επέτρεπε στο Ισραήλ να απαλλοτριώσει γη στην Ιερουσαλήμ που οι ναοί έχουν πουλήσει σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ο Νετανιάχου!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ