Ένοπλες Συρράξεις

Τουρκικά αεροπλάνα έριξαν χιλιάδες προκηρύξεις πάνω από την Εφρίν ζητώντας από τον πληθυσμό να «τουρκέψει»

Τουρκικά αεροπλάνα έριξαν χιλιάδες προκηρύξεις την Τρίτη πάνω από την κουρδική πόλη της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, καλώντας τους κατοίκους να συνεργαστούν με τον τουρκικό στρατό.

 

Η ενέργεια αυτή έγινε ενώ ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάζεται η τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Στις προκηρύξεις ο τουρκικός στρατός ζητά από τους κατοίκους να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να κατατάσσονται στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού(YPG).

Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, επιχειρούν δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, συνολικά 20.000 άνδρες και 5.000 περίπου ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) υπολογίζεται ότι έχουν συνολική δύναμη 10.000 μαχητές και μαχήτριες. Όπλα όμως έχουν στα χέρια τους και αρκετές ακόμα χιλιάδες κάτοικοι της Εφρίν.

Οι YPG/YPJ είναι η κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και είναι η δύναμη που συνέβαλε τα μέγιστα στην απόκρουση του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία επιτίθεται σε εκείνους που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος κατηγορώντας τους ως «τρομοκράτες» που έχουν σχέδιο να τη διαμελίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...