Κοινωνία

Συνεχίζεται η "εξέγερση" στις φυλακές Κορυδαλλού για τον Γιαγτζόγλου!- Έσπευσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές της Λάρισας.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

«Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο»

Η διάψευση ήλθε καθώς λίγο νωρίτερα στην σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «ανέβηκε» και φωτογραφία από πράγματα που όπως τονίζεται «πήραν» οι κρατούμενοι με σκοπό να επιτύχουν την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρεται: «Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο. Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.  Απαιτούν να έρθουν εκπρόσωποι του υπουργείου».

Κουφοντίνας – Γουρνάς για Γιαγτζόγλου: «Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει»

Σε ανάρτηση που έκαναν στην ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου indymedia η οποία αναφέρεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου», επισημαίνουν ότι κρατούν το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζογλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση τους

«Ως μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμένου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα ΕΚΑΜ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!

Κώστας Γουρνάς, Δημήτρης Κουφοντίνας, Γιώργος Πετρακάκος ,Γιώργος Πολύδωρος»

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Τι συνέβη

Ένταση επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου (24.02.2018) στις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι αντέδρασαν στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη στο κελί του κρατουμένου Κωνστατίνου Γιατζόγλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί «άρπαξαν» βίαια τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τρομοδέματα, χωρίς εκείνος να προλάβει να πάρει ούτε καν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί για να τον μεταφέρουν, ωστόσο, οι κρατούμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ