Ένοπλες Συρράξεις

Συμμαχία Χριστιανών και Κούρδων - Ξεκίνησαν να θερίζουν Τούρκους

Oι Ασσύριοι χριστιανοί σε επίσημη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ενώ προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την απελευθέρωση και της υπόλοιπης συριακής επικράτειας από τους εναπομείναντες τρομοκράτες, που διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος του τόπου, των ανθρώπων, της ιστορίας και του πολιτισμού, ενώ προσπαθούμε να τερματίσουμε τον φονικό πόλεμο και να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη και ασφάλεια για τη χώρα μας και τους ανθρώπους, η τουρκική βαρβαρική επίθεση και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στην Εφρίν».

Στη συνέχεια τονίζουν ότι η Τουρκία επιτέθηκε σε μια ασφαλή περιοχή και σε μια ασφαλή πόλη, την Εφρίν, που παρείχε καταφύγιο και άσυλο σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους του πολέμου.

Κατηγορούν δε την Τουρκία για «αποικιακές φιλοδοξίες» και ότι επιθυμεί να καταλάβει και να ελέγξει ακόμα περισσότερα εδάφη της Συρίας, από αυτά που ήδη κατέλαβε το 2016 με την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».

Αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για τη γνωστή ιστορικά εχθρότητα της Τουρκίας προς τις μειονότητες και συνδέουν την τουρκική επίθεση με τη γενοκτονία των Ασσύριων, των Αρμενίων και των Ελλήνων στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ