Ελληνοτουρκικά

Στρατηγός (εα) Ειδικών Δυνάμεων απαντά στους Τούρκους: Συνταγματάρχη Τουρκσέν, την επόμενη φορά δεν θα γίνει το ίδιο!

Όλοι οι Έλληνες, είτε ένστολοι, είτε απλοί πολίτες, έχουμε συνηθίσει τις κατ’ εξακολούθηση απειλές της γείτονος χώρας, με τους περισσότερους από εμάς να έχουμε αγανακτήσει, και να παρακαλάμε επιτέλους την εμπλοκή για να μπουν τα πράματα στην θέση τους.

Οι απειλές από την γειτονική από ανατολάς χώρα, όμως δεν  εκφράζονται από απλούς πολίτες προς απλούς πολίτες, (εξάλλου μεταξύ των πολιτών υπάρχει ειρήνη και συνεργασία σε πολλούς τομείς), αλλά από πολιτικούς και στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι  εμείς οι Έλληνες θα τους ανεχόμαστε για πάντα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Τούρκου υποψήφιου βουλευτή, πρώην κομμάντο, του Αλί Τουρκσέν, και όσα αναφέρει σε αυτήν,, βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος, ένας Έλληνας, ανώτατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, όχι μόνο να απαντήσει κατάλληλα, αλλά το σημαντικότερο είναι όσα δεν αναφέρει ξεκάθαρα στο μήνυμα του….

Σε πεδίο αντιπαράθεσης τα μηνύματα που στέλνουν και λαμβάνουν οι δυο πλευρές μπορεί να είναι πολύπλοκα, περίεργα, πολύπλευρα και μερικές φορές άλυτα. Όμως για να μην κρυβόμαστε πίσω από λέξεις και γρίφους, το μήνυμα του Στρατηγού δεν είναι μήνυμα αλλά μηνύματα, και δεν απευθύνεται μόνο προς τους επίδοξους εισβολείς… Οι παραλήπτες των ”κρυφών” μηνυμάτων από τα γραπτά του Στρατηγού, καλό θα είναι να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτά που θα αναλύσει το μυαλουδάκι τους,,, διότι οι προειδοποιήσεις έχουν και όρια….

Ο Στρατηγός σίγουρα δεν μιλάει τυχαία και είναι γνώστης των πραγμάτων. 

Οι γείτονες σίγουρα θα το λάβουν το μήνυμα,,, οι δικοί μας θα το αγνοήσουν???? Το μυαλουδάκι θέλει προπόνηση…!!!!

Διαβάστε το μήνυμα του Στρατηγού…..

Κύριε συνταγματάρχη, υποψήφιε βουλευτή,

Αποφάσισα να σου γράψω, γιατί διάβασα σε ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα τη συνέντευξη που έδωσες στο περιοδικό Boxer και άκουσα το σύμβουλο του προέδρου σας Ερντογάν, να μιλά με υποτιμητικούς λόγους για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 Αν και στη χώρα σου αυτό είναι αδιανόητο, ξέρω δεν θα σου φανεί παράδοξο, που ένας στρατηγός απευθύνεται σαν ίσος προς ίσο σε συνταγματάρχη, μιας και έχεις μελετήσει τους Έλληνες. Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι στην Ελλάδα αντίθετα από την Τουρκία, υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο, υπάρχει Ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις, η πειθαρχία είναι ενσυνείδητη και οι υφιστάμενοι δεν αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια από τους προϊσταμένους τους, 

Διαβάζοντας τη συνέντευξη σου, μου δόθηκε η εντύπωση ότι έχεις παντελή άγνοια των διεθνών συνθηκών. Η συνθήκη της Λωζάνης προφανώς δεν σου είναι γνωστή, ούτε η απόφαση των νικητών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου το 1946, για παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

 Αλλά ούτε ιστορία γνωρίζετε εσύ και ο σύμβουλος του προέδρου σας, κι αν γνωρίζετε, δεν έχετε διδαχθεί απ’ αυτήν. Θα ξέρατε, ότι και άλλοι αναφέρθηκαν αλαζονικά στο παρελθόν, βασιζόμενοι στην αριθμητική υπεροχή τους και είπαν : « τα βέλη μας θα κρύψουν τον ήλιο» ή κάποιοι άλλοι είπαν : «θα κάνουμε στρατιωτικό περίπατο μέχρι την Αθήνα». Γελάστηκαν οικτρά, γιατί δεν υπολόγισαν εναντίον ποιανών   πήγαιναν να πολεμήσουν.

Θα μπορούσα να αναφέρω χιλιάδες παρόμοια περιστατικά και δεν είναι υπερβολή, μιας και η ιστορία της Πατρίδας μου πηγαίνει πάνω από 3000 χρόνια πίσω, όταν εσείς δεν είχατε καν εμφανιστεί ως φυλή 

Τώρα, απευθυνόμενος μόνο σε σένα συνταγματάρχη και γνωρίζοντας ότι στη χώρα σου θεωρείσαι ήρωας λόγω της εμπλοκής σου στα Ίμια, θα σου μιλήσω σαν στρατιώτης προς στρατιώτη, σαν κομάντο προς κομάντο, εκτός αν δεν είσαι, αν είσαι κι εσύ κατασκεύασμα, όπως κατασκευασμένο ήταν και το παιγνίδι στα Ίμια. 

Υποθέτω πως ξέρεις πολύ καλά πώς ήταν η κατάσταση τότε, ξέρεις πολύ καλά ότι η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή. Tο κεφάλι σου «ίσως» ήταν στο σταυρόνημα της διόπτρας κάποιου έλληνα ελεύθερου σκοπευτή. Μια λέξη, ένα πύρ, «ίσως» σε χώριζε από τους νεκρούς. Γι αυτό το «ίσως», θα σου πρότεινα κάθε μέρα να προσεύχεσαι και να ευχαριστείς το θεό σου.     Τότε, κάποιοι πολιτικοί θέλησαν να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Μην είσαι καθόλου σίγουρος, ότι την επόμενη φορά θα γίνει το ίδιο.

Όσο για την άποψη του συμβούλου του Ερντογάν, ότι η Ελλάδα είναι μύγα μπροστά στο γίγαντα Τουρκία, να σου θυμίσω, τί  ζημιά μπορεί να σου κάνει μια σφίγγα, όταν σε τσιμπήσει στα μάτια ή στο λαιμό. Εξ άλλου ένας καρκινοπαθής όπως είναι η Τουρκία, με πολλά καρκινώματα στο εσωτερικό της, δεν μπορεί να κάνει πολλά, ίσως και να έχει ημερομηνία λήξης. Γι αυτό θα σας συνιστούσα να είστε πολύ προσεχτικοί σ’ αυτά που λέτε και πολύ περισσότερο σ’ αυτά που κάνετε. 

 Ο σεβασμός και η ειρηνική συμβίωση είναι το καλύτερο και για τους δυο λαούς, αλλά μην υπερβαίνετε τα εσκαμμένα. 

Τελειώνοντας, να σου θυμίσω συνταγματάρχη, ότι ένα βασικό στοιχείο για να κερδίσεις ένα πόλεμο, είναι η πίστη στο δίκαιο του αγώνα και εμείς οι Έλληνες, έχουμε αυτήν την πίστη, βαθειά ριζωμένη μέσα μας.

Σημείωση: Φίλοι αναγνώστες, υπάρχει και κάτι ακόμα που ίσως δεν αντιληφθήκατε….. οι εκφράσεις «καρκινώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας», «δεν μπορεί να κάνει πολλά» «ίσως να έχει ημερομηνία λήξης» δεν είναι απλά εκφράσεις ενός τυπικού ψυχολογικού πολέμου για να καμφθεί το ηθικό της Τουρκίας,,, εξάλλου αυτή είναι η πραγματικότητα,, αλλά είναι εκφράσεις για να τονωθεί το ηθικό σε όσους ήδη αντιμετωπίζουν ηρωικά την Τουρκία τα τελευταία χρόνια ή πρόκειται να την αντινετωπίσουν (βλέπε από νότια με την Συρία και τους Κούρδους,, Ιράν, Αϊγυπτος, Ισραήλ, από Βόρεια με τους Πόντιους, (Ρώσους;) Αρμένιους και γενικότερα τους καταπιεσμένους Αλεβίτες που εξαντλείται η υπομονή τους και καίνε σαν βραδύκαυστο, από Ανατολικά με τους Κινέζους που περιμένουν να λιώσουν τους μογγόλους, και από Δυτικά εμείς),,, και να τελειώνουν συντομότερα καθώς φτάνει το τέλος της… 

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ