Κόσμος

Ρωσικά ΜΜΕ: «Το μαχητικό μας το κατέρριψαν φιλότουρκοι μαχητές»

Iσχυρισμός από ρωσικά ΜΜΕ: Το αεροσκάφος μας το κατέρριψαν φιλότουρκοι της ¨αντιπολίτευσης¨

Ο ρωσικός τύπος σχολιάζει πως το πολεμικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, το έριξε η οργάνωση Τζείς Ελ Νασίρ που είναι τμήμα του φιλότουρκου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ÖSO)

Το αεροσκάφος SU-25 καταρρίφθηκε στις 3/2 στην Ιντλίμπ στην διάρκεια βομβαρδισμών, με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον ώμο. Ο πιλότος πήδηξε με το αλεξίπτωτο αλλά τον σκότωσαν αργότερα.

Σύμφωνα με είδηση από το BBC-τουρκικά, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ-εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια δήλωση σχετικά με την κατάρριψη του SU-25 στην Ιντλίμπ. Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η χρήση από τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας πυραύλων που εκτοξεύονται από τον ώμο συνιστά μια πολύ μεγάλη απειλή για όλα τα κράτη.

Ο Πεσκόφ δήλωσε: ¨Είναι νωρίς για να πούμε ποιος διασφάλισε στους επαναστάτες τα οπλικά συστήματα που χτύπησαν το αεροσκάφος.  Αλλά είναι πολύ ανησυχητικό το ότι τέτοιου είδους πύραυλοι έφτασαν στα χέρια τρομοκρατών¨.

Το περιστατικό είχε μεγάλη απήχηση στον ρωσικό τύπο και σε κάποια σχόλια κατηγορήθηκε η Τουρκία.

Η εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta καταδεικνύοντας πληροφορίες από αραβικά και τουρκικά ΜΜΕ αλλά και από σόσιαλ μίντια, σχολιάζει πως ¨Φαίνεται πως η επιχείρηση κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού έγινε από την οργάνωση Τζεϊς ελ Νασίρ που είναι τμήμα του φιλότουρκου ÖSO¨.

«Η Ρωσία σταμάτησε να ασκεί κριτική στον Ερντογάν»

Μιλώντας στην εφημερίδα ο ειδικός στα στρατιωτικά Βλαντιμίρ Ποπόφ δήλωσε: ¨Είναι ξεκάθαρο πως το αεροσκάφος το χτύπησαν φιλότουρκοι μαχητές. Πίσω από αυτές τις κινήσεις κρύβεται ο πρόεδρος Ερντογάν και οι παλιόφιλοι του.¨ Ο Ποπόφ είπε επίσης πως η Μόσχα λόγω της κατασκευής του τουρκικού αγωγού εξαρτάται οικονομικά από τον Ερντογάν και για αυτό τον λόγο η Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο σταμάτησε να ασκεί κριτική στον Ερντογάν.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ