Πολιτική

Π.Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το όνομα της Μακεδονίας

«Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εκτίμησε πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται 10 χρόνια», ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ να δω τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», είπε και συμπλήρωσε «Η σχέση μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά».

Πέραν αυτού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει διαβεβαιώσεις για την προάσπιση των εθνικών συνόρων και την αποκάλυψη των σκανδάλων.

«Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας  να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις   και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis ανέφερε: «Ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει σκάνδαλο Νοβαρτις αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπο. Βεβαίως δεν υπάρχουν γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν Βενιζέλο και νόμο Βενιζέλου. Ακούσαμε και άλλα απίστευτα και θεωρώ ότι όσοι άντεξαν να δουν την διαδικασία διαπίστωσαν την επαναφορά του παρελθόντος μέσα στην Βουλή. Την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και όσα επέφερε. Οδήγησε στο να μπουν πρόσωπα στην Βουλή που δεν θα έμπαιναν. Ακροδεξιά στοιχεία αποτελούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Ποιος ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων; Ο Βενιζέλος και τον κάλυψε ο Αθανασίου» και πρόσθεσε «Από την συζήτηση προκύπτουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι. Προκύπτει αυτός που ελέγχεται και φοβάται και είναι αυτός που απειλεί. Είναι ατός που στα ΤΟΡ Μ1 τους αριθμούς των λογαριασμών διακίνησης χρήματος τους χαρακτήρισε τηλεφωνικούς αριθμούς. Αυτά έλεγαν ο Βενιζέλος και Λοβέρδος.  Ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο τον άνθρωπο που μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν με τον Πάγκαλο που είπε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας να τολμά να απειλεί αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε ωστόσο να υπερασπιστεί τον κ. Μάριο Σαλμά λέγοντας «Υπάρχουν αποφάσεις πρωθυπουργών που αντικατέστησαν υπουργούς που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των φαρμακοβιομηχανιών. Ο Σαλμάς το είπε. Δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και πολεμήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εταιριών» ενώ σε άλλο σημείο είπε «πρώην υπουργός είχε βγάλει εισιτήριο για να πάει στην Αμερική και να καταθέσει αλλά το ακύρωσε τελευταία στιγμή. Μιλάω γα τον κ. Σαλμά. Εμείς αποφασίσαμε στην ΚΟ να προτείνουμε στον κ. Σαλμά να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου».

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος: «Είναι ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει το άρ. 86 απαιτείται συνταγματική αλλαγή και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για την  αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οφείλουμε να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που θεωρεί την δωροδοκία μέρος των καθηκόντων του υπουργού. Αν βιάσει ο υπουργός την γραμματέα του δεν είναι μέρος των καθηκόντων του. Αν τα αρπάξει είναι. Με τέτοιου είδους ευρήματα δίνουν δικαίωμα στον εμπνευστή του νόμου να μας κουνά το δάχτυλο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...