Οπλικά συστήματα

Πρόβλημα για την Ελλάδα: Γιατί είναι τόσο ευάλωτα τα γερμανικά άρματα «Leopard 2Α4»;

Την τελευταία εβδομάδα, οι Κούρδοι μαχητές κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης “Leopard 2A4” του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες με ένα αντιαρματικό πύραυλο σοβιετικής εποχής κατά την εξέλιξη της επιχείρησης της Αγκυρας εναντίον των Κουρδων μαχητών στη Συρία. Γιατί όμως συνέβη αυτό το πράγμα στο προβαλλόμενο ως “άτρωτο” γερμανικό άρμα μάχης;

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υπογραμμιζόμουν την ευάλωτη αποθήκη πυρομαχικών ως το πιο αδύναμο σημείο των “Leopard 2A4”.

“Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι τα πολυδιαφημισμένα άρματα μάχης “Leopard 2A4” έχουν ένα θανατηφόρο ελάττωμα, καθώς τα περισσότερα πυρομαχικά τους αποθηκεύονται στον εμπρόσθιο αριστερό τμήμα με την αδύναμη θωράκιση και στις δύο πλευρές”, έγραψαν οι ειδικοί του ρωσικού κέντρου Στρατηγικών και Τεχνολογικών Αναλύσεων αφότου παρακολουθήσαν το βίντεο με την καταστροφή του “Leopard 2A4” που δημοσιεύθηκε από τους Κούρδους μαχητές.

Πρόσθεσαν ότι οι πρώτες περιπτώσεις των αρμάτων μάχης “Leopard 2A4” που καταστράφηκαν ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης των μεταφερόμενων πυρομαχικών αναφερόμενοι στα άρματα που έχασε ο τουρκικός στρατό όταν πολεμούσε τις δυνάμεις του Ντά’ες στην αλ Μπαμπ της Συρίας τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το “Leopard 2A4” κοντά στην Αφρίν προφανώς καταστράφηκε από έναν αντιαρματικό πύραυλο “Fagot”, που αναπτύχθηκε από την Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 1970, περίπου μία δεκαετία πριν εμφανιστεί το πρωτο “Leopard 2”.

Οι “Fagot” ειναι ακόμα σε χρήση με τους στρατούς περισσοτέρων από τριάντα χωρών σε όλον τον κόσμο.

Η Αγκυρα εξαπέλυσε, την 20η Ιανουαρίου, επίθεση με την υποστήριξη των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην κουρδική περιοχή της Αφρίν στην Συρία, με στόχο να προστατεύσει τα σύνορα της από αυτό του αποκαλεί “τρομοκρατικό στρατό”, αναφερόμενη στις κουρδικές οργανώσεις της περιοχής.

https://youtu.be/PIomRlBkIiw

Η επιχείρηση, με την ονομασία “Κλάδος Ελαίας”, αρχικά στόχευε στο, υποστηριζόμενο απο τις ΗΠΑ, “YPG”, το οποίο θεωρείται από την Αγκυρα ως παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (”PKK”), το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και διάφορες άλλες χώρες.

Επισήμως η Δαμασκός εχει ήδη καταδικάσει την επιχείρηση ως μια ωμή παραβίαση των συνόρων της και των διεθνών νόμων.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή και ζητεί τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

proelasi.org

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης