Ένοπλες Συρράξεις

Προς γενική ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή - Ισραήλ: Το Ιράν είναι ένα χταπόδι και αντί να πολεμάμε τα πλοκάμια πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι του

Ο υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, Ναφταλί Μπενέτ, κάλεσε για μια νέα πιο δυναμική στρατηγική της χώρας του απέναντι στο Ιράν, λέγοντας: «Το μήνυμά μας στο Ιράν: η εποχή της ασυλίας σας, ενώ στέλνετε άλλους και χρησιμοποιείται τους εθνικούς σας πόρους για βλάψετε το Ισραήλ, έλαβε τέλος».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει την πυραυλική απειλή της Χεζμπολάχ από τον νότιο Λίβανο ως μια απειλή που προέρχεται απευθείας από το Ιράν.

Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφαλείας στο Τελ Αβίβ, τόνισε: «Επίσης, δεν θα μείνουμε αδρανείς και θα παρακολουθούμε τη συγκέντρωση βαλλιστικών πυραύλων ακριβείας στον [νότιο] Λίβανο. Μεταξύ των ετών 2006 και 2012, η Χεζμπολάχ έκανε ένα τεράστιο άλμα στους αριθμούς πυραύλων της και τώρα διαθέτει πάνω από 130.000. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει και το ποιοτικό άλμα. Αυτή η στρατηγική σημαίνει ότι η Δύναμη Κουντς [σ.σ. ειδικό σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που επιχειρεί στο εξωτερικό] και οι εχθρικές χώρες θα πληρώσουν το τίμημα».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο «Δόγμα Οκτάπους», παρομοιάζοντας δηλαδή το Ιράν με ένα χταπόδι, υποστήριξε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση κάνει λάθος στοχεύοντας στα πλοκάμια του παρά στο ίδιο το χταπόδι [σ.σ. εννοώντας στο κεφάλι του].

Κάλεσε επίσης οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ για τις οποίες ευθύνεται η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ να θεωρηθούν από εδώ και στο εξής ως κήρυξη πολέμου από τον Λίβανο και πρόσθεσε: «Ο Άσαντ θα έχει την ευθύνη για [εχθρικές] ενέργειες μέσα από την επικράτειά του».

«Πιστεύω ότι υιοθετώντας το «Δόγμα Οκτάπους», πυρήνας του οποίου είναι να δράσουμε ενάντια στις δυνάμεις Κουντς και στο Ιράν, αποδυναμώνοντας παράλληλα τα πατήματα του Ιράν στον Λίβανο, στη Συρία και στη Γάζα, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να εμποδίσουμε έναν πόλεμο, ή να τον φέρουμε πιο κοντά εάν ξεσπάσει».

Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξή του, ενώ το Ιράν από την πλευρά του δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και το θεωρεί «εχθρό».

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «δεν θα επιτρέψει» στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία και υποστηρίζει ότι το Ιράν έχει βλέψεις για να εγκαθιδρύσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, δημιουργώντας βάσεις και υποδομές πολεμικής βιομηχανίας, απειλώντας έτσι ευθέως το Ισραήλ.

Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι διαθέτει στρατιωτική βάση στη Συρία, όπως και ότι πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτή, ωστόσο, είναι γνωστό ότι Ιρανοί παραστρατιωτικοί της Δύναμης Κουντς και Λιβανέζοι και Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί μάχονται στο πλευρό της κυβέρνησης Άσαντ, χρηματοδοτούμενοι και υποστηριζόμενοι από το ιρανικό καθεστώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...