Κύπρος

Προκαλεί το ψευδοκράτος – «Πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να μοιραστούν μαζί μας τον φυσικό πλούτο»

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, σχετικά με την γεώτρηση και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Το νέο… επεισόδιο στις προκλήσεις αυτές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους, ο οποίος ανέφερε ότι θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να συνεννοηθεί με τους Τουρκοκύπριους για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ.

Σε γραπτή δήλωση, ο Οζερσάϊ ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

«Οι ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν»
Η κρίση, είπε, «δημιουργεί και ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους, είτε σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό είτε όχι».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι αποπροσανατολίζονται από το στόχο της λύσης, επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τον Κουντρέτ Οζερσάϊ, εάν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, «τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ