Ελληνοτουρκικά

Προκαλεί ο γαμπρός του Ερντογάν - Θέλει πόλεμο: Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στην Α. Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι όσο δεν υπάρχει μια σοφή λύση στην διαδικασία η Τουρκία θα έχει συνεχή επιρροή.

Μιλώντας στο Φόρουμ Ενέργειας και Μεταλλωρυχείων Τουρκίας ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η Τουρκία ακολούθησε μια εποικοδομητική στάση ειδικά στο θέμα τς ‘βορείου Κύπρου’ αλλά η ‘νότια Κύπρος’ με την ένταξή της στην ΕΕ δημιούργησε τετελεσμένα”. Υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά “δεν ασκεί μόνο μονομερή πολιτική στο νησί αλλά και στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ”.

“Μέχρι χθες η εποικοδομητική και υπομονετική στάση της Τουρκίας γινόταν αντιληπτή ως μια παθητική στάση αλλά εμείς τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε μια σημαντική διαφοροποίηση σε αυτή τη διαδικασία και είπαμε ότι ο πλούτος και όλα γύρω από την Κύπρο ανήκουν στους Κυπρίους.

Αν εσείς εδώ προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν είναι μια λογική και σοφή διαδικασία και η Τουρκία έχει θέσει επί τάπητος τη στάση της”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Όσο δεν επέρχεται μία σοφή λύση σε αυτή τη διαδικασία, εμείς θα έχουμε συνεχή επιρροή. Εμείς λέμε ως Τουρκία ‘πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας’” ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ