Κόσμος

Προετοιμάζεται η Αγκυρα για επίθεση στην Ελλάδα - Σχεδόν έτοιμο το «τουρκικό IRON DOME» - Σε προχωρημένο στάδιο το TCG Anadolou

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Αιφνιδιαστική επίσκεψη είχαμε  του Τούρκου προέδρου Ρ.Ερντογάν στην αεροπορική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών   Bayraktar TB2,  κάτι που καταδεικνύει σαφέστατα τις βλέψεις της Τουρκίας στον τομέα αυτόν για τα επόμενα χρόνια,  ενώ μην ξεχνάμε μαίνονται οι επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην Αφρίν .

Μιλώντας σε συνάντηση του Κόμματος ΑΚΡ στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος  δήλωσε σήμερα ότι "η Τουρκία δεν πρόκειται να αγοράσει αμυντικά συστήματα, λογισμικό ή άλλα αμυντικά προϊόντα από το εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει μεγάλη και έκτακτη ανάγκη, υποσχόμενος  ο ίδιος την ανάπτυξη εγχώριων στρατιωτικών σχεδίων και συστημάτων".

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι  η Τουρκία είναι έτοιμη να "συνεργαστεί με ξένες αμυντικές επιχειρήσεις που αποδέχονται τους όρους της Τουρκίας" , αλλά αυτό δεν θα οδηγούσε σε καμία περίπτωση σε αγορές έτοιμων αμυντικών συστημάτων.

Επίσης δείχνει τον τρόπο με τον οποίον σκέπτονται οι Τούρκοι στον αμυντικό τομέα με στόχο  να κυριαρχήσουν στην περιοχή μας τα επόμενα χρόνια , μιας και η χρήση μη επανδρωμένων  οχημάτων παντός τύπου είναι το μέλλον  των πολεμικών επιχειρήσεων σε ξηρά , θάλασσα και αέρα .

Ενώ συμβαίνει αυτό, έχουμε  ραγδαίες εξελίξεις  στο «μέτωπο» γενικά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών με την αναγγελία δημιουργίας προπλάσματος τουρκικού αντιαεροπορικού θόλου , παρόμοιου με αυτού του ισραηλινού IRON DOME, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. 

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Fikri Iσık ανακοίνωσε ότι όλοι αρμόδιοι φορείς στα αμυντικά ινστιτούτα εργάζονται πυρετωδώς για την δημιουργίας ενός νέου αμυντικού συστήματος ( αντιεροπορικός θόλος) , το οποίο θα μπορούσε να αναχαιτίσει  πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς το παρόν , όπως αυτούς που  χρησιμοποιούν οι Τζιχαντιστές  και κτυπούν από την Συρία τουρκικό έδαφος προκαλώντας θύματα .

Ο ίδιος  δήλωσε μάλιστα σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN Türk ότι οι πύραυλοι τύπου  Katyusha έχουν  μικρή εμβέλεια και χρησιμοποιούν παλαιά τεχνολογία, και το πρόβλημα είναι ότι τα σύγχρονα αμυντικά συστήματα που διαθέτει  η Τουρκία μερικές φορές δεν ανταποκρίνονται σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις.

«Είχαμε ήδη συνομιλίες  με το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για το πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε καλύτερα τις επιθέσεις.

Πριν από δύο ημέρες, οι συνάδελφοί μου στο υπουργείο με πληροφόρησαν ότι δοκιμάσαμε επιτυχώς ένα αμυντικό σύστημα στο εργαστήριο. το έργο ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, και αποτελεί εξ ολοκλήρου εγχώριο έργο και τώρα θα προχωρήσουμε σε επιτόπιες δοκιμές για την αποτελεσματικότητά του», δήλωσε ο Iσık.

Η  Τουρκία αναβαθμίζει επίσης το κινητό σύστημα αντιαεροπορικής  άμυνας με το όνομα Korkut για να μοιάζει σιγά-σιγά στο ισραηλινό Iron Dome, με σκοπό  την αποτροπή επιθέσεων με ρουκέτες από το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους της Συρίας αναφέρουν Ισραηλινοί ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Η ουσία όμως είναι ότι αποκαλύπτεται σύμφωνα με ισραηλινές πηγές  σχέδιο της Τουρκίας για την δημιουργία πολυεπίπεδης διαστρωματικής αεράμυνας, από τα πιο χαμηλά έως τα πιο μεγάλα ύψη που θα καλύπτουν οι πύραυλοι S-400,   καθιστώντας τον τουρκικό εναέριο χώρο  αρχικά στα παράλια και την ανατολική Θράκη  «A2AD», δηλαδή περιοχή απαγόρευσης διέλευσης εχθρικών αεροσκαφών και πυραύλων λόγω ύπαρξης συστημάτων μεγάλης καταστροφικότητας.

Πρόκειται για μεγάλα μεγάλα σχέδια που θα καταστήσουν την γειτονική χώρα πραγματική περιφερειακή δύναμη .

Το τουρκικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να εξουδετερώνει  πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύονται από  αποστάσεις από 4 έως 70 χιλιόμετρα.

«Η Τουρκία, επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής ενός αμυντικού συστήματος, ενώ αναπτύσσει τις δυνατότητες της  έγκαιρης προειδοποίησης, μέσω ραντάρ εντοπισμού βλημάτων από όλμους  και συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους », είπε ο Τούρκος αμυντικός εμπειρογνώμονας Αμπντουλάχ Άγαρ.

Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν  ένα σύστημα αντιαεροπορικής ασπίδας .

Την ίδια στιγμή διέρρευσαν φωτογραφίες του τουρκικού αεροπλανοφόρου  TCG ANADOLU του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή  και εμφανίζονται οι πρώτες εικόνες από τις εργασίες σε ειδική   δεξαμενή όπου και κατασκευάζεται για να είναι έτοιμο το 2021.

Το κινητό θαλάσσιο «αεροδρόμιο» θα μεταφέρει τουρκικά αεροσκάφη F-35 και UCAV( μη επανδρωμένα εξοπλισμένα με πυραύλους αεροχήματα) …οπουδήποτε θελήσουν οι Τούρκοι, κάτι που αποτελεί μέγα θέμα για την ελληνική στρατιωτική ηγεσία  .

Πρόκειται στην ουσία  για μια κινητή αεροπορική βάση που θα σουλατσάρει μέσα στο Αιγαίο, ενώ θα έχει και την δυνατότητα μεταφοράς αποβατικών δυνάμεων  πεζοναυτών (800 άτομα)  μαζί με τα μηχανοκίνητα συστήματα τους.

Το  αεροπλανοφόρο θα έχει  μήκος 231 μέτρα και θα μεταφέρει επί των πλείστων  5ης  γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 (έκδοση STOVL) ,  UCAV Bayraktar TB2 , ANKA με δύο κινητήρες, αλλά και ελικόπτερα παντός τύπου.

Θα έχει συγκεκριμένα  8 πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα ενώ το κατάστρωμα θα διευκολύνει την εκτόξευση και την εκτόξευση αεροσκαφών με κλίση 12 μοιρών.

Θα μεταφέρει επίσης στα αμπάρια του 13  άρματα μάχης ειδικά διαμορφωμένα και 27 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα που  θα χρησιμοποιούνται για αποβάσεις καθώς και 6 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APCs) .

Επίσης θα  περιλαμβάνει 4 θαλάσσια οχήματα  (LCM), 2 αποβατικά  οχημάτων και Προσωπικού (LCVP), και 1 διοικητικό σκάφος RHIB .

Το τουρκικό σκάφος θα μεταφέρει έξι ή δώδεκα μαχητικά τύπου F-35B, ανάλογα την αποστολή. Θα διαθέτει περιστροφικό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων ΜΚ-49, δύο συστήματα εγγύς υποστήριξης Phalanx Block 1B CIWS και πέντε σταθεροποιημένες πλατφόρμες, για πυροβόλα ενώ θα κινείται αποκλειστικά με ντίζελ σε αντίθεση με το Ισπανικό.

Το σύστημα πρόωσης, θα αποτελείται από πέντε κινητήρες τύπου MAN 16V32/40 ισχύος 7.680kW ανά κινητήρα, ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 21 κόμβων με την αυτονομία του να υπολογίζεται στα 9.000 μίλια.

Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία αυτού του πλοίου θα αλλάξει το αμυντικό ισοζύγιο στο Αιγαίο εις βάρος της χώρας μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

H Τουρκία υλοποιεί  ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανάθεση κατασκευής του πολλαπλών χρήσεων αεροπλανοφόρου/ αμφίβιου  πλοίου,  και θα  παρέχει στην  Τουρκία μια άνευ προηγουμένου  ενίσχυση στην ευρύτερη   θαλάσσια περιοχή μας στην οποία τον λόγο θα έχουν σε λίγο τα πλωτά τρυπάνια εξόρυξης υδρογονανθράκων .

 

https://youtu.be/MzUv2WAiX-I?t=2

https://youtu.be/pz8TRiBkslk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...