Κόσμος

Πολεμικές εικόνες κάνουν τον γύρο της Τουρκίας: Τονώνει το οθωμανικό συναίσθημα ο Ερντογάν ξεσηκώνοντας εκατ. Τούρκους

Όπως ο Αδόλφος Χίτλερ τις τελευταίες ημέρες στην Καγκελαρία «καρφίτσωνε» παράσημα σε αμούστακα παιδιά , έτσι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χρησιμοποίησε» ένα κοριτσάκι για να «ακουμπήσει» την ευαίσθητη χορδή της δοκιμαζόμενης τουρκικής κοινωνίας . 

Μιας κοινωνίας της οποίας τα παιδιά σκοτώνονται στην Συρία , ενώ οι υπόλοιποι αυτομολούν στην Ελλάδα για να βρουν καλύτερη μοίρα.

Κατά τη διάρκεια μιας ακόμη «φλογερά» πατριωτικής ομιλίας του, ο σουλτάνος Ερντογάν δεν δίστασε να καλέσει  στη σκηνή ένα μικρό κοριτσάκι, ντυμένο με στρατιωτική στολή.

Εκείνο, ανέβηκε κλαίγοντας, με τον Ερντογάν να του λέει: «Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε!». Και συνέχισε: «Έχει τη σημαία στην τσέπη της. Πρώτα ο θεός, θα καλυφθεί με τη σημαία όταν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, δεν είναι;».

Την ώρα που ο «σουλτάνος» την καμαρώνει, το θλιμμένο βλέμμα του μικρού κοριτσιού… λέει τα πάντα.

Το ίδιο έπραττε και ο Σαντάμ Χουσείν αλλά και όλοι οι δικτάτορες με τα παιδιά από τον Στάλιν μέχρι το Κάστρο κά.

Την ίδια στιγμή για γενική επιστράτευση ομιλεί  ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε επακριβώς:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας , ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Φυσικά ο στόχος δεν είναι Συρία αλλά Ελλάδα και Κύπρος!

Πρόκειται σαφώς για συμπεριφορά άκρως προβληματική από τον Τούρκο πρόεδρο που θέλει να πνίξει στο αίμα τον ίδιο του τον λαό για να υλοποιήσει το όνειρο του «κόκκινου μήλου», δηλαδή της  αναβίωσης των Οθωμανών Τούρκων .   

Οι πολεμικές επιδιώξεις του σε σημείο πολέμου με όλους και εμ όλα του Ερντογάν, θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να πάρουν διαζύγιο από την αμφιλεγόμενη φιλία τους, διώχνοντας τον από το ΝΑΤΟ, και να στρέψουν την συμμαχία εναντίον του.

Τα εμπόδια που δημιουργεί ο σουλτάνος  στα Βαλκάνια (ΠΓΔΜ-Αλβανία) στα σχέδια των ΗΠΑ, και στο σχέδιο  για την δημιουργία Ρωσικού μπλόκ, διότι ο ίδιος επιμένει να ονειρεύεται μουσουλμανικά τόξα, έχουν βάλει τον ίδιο στο στόχαστρο ΗΠΑ-Ρωσίας.

Αυτό το γνωρίζει και ο Πούτιν σπρώχνοντας  τον Ερντογάν να εξωτερικεύει την ανεπάρκεια του στο Αφρίν, το οποίο θα γίνει ο «τάφος της σημερινής Τουρκίας» .  

https://youtu.be/RZIhwCK6zr8

https://youtu.be/DDWTJYUWtUI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης