Κυβέρνηση

Πολάκης: Μπούρδες όσα λέει ο Γεωργιάδης για τη φαρμακευτική δαπάνη

Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Τρία ερωτήματα ακούγονται τον τελευταίο καιρό: Θα πάει κανένας φυλακή; Έχετε στοιχεία και τρίτον ποιος έχει; Η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουν πάνω στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα. Από το 260 εκατ. τα 160 ήταν δημόσια δαπάνη, και τα 100 ήταν ιδιωτική δαπάνη», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε:

«Το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα ιδιωτικοποιήσεων, παράνομων φαρμάκων κ.α.»

«Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και… μηνύσεις. Να μηνύσετε και τους βουλευτές το 2011 κατέθεσαν ερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας. Μπακογιάννη Θεοδώρα. Μηνύστε και τον κ. Σαλμά λέει ότι ο κ. Γεωργιάδης με το που ανέλαβε ανέβασε την τιμή στα φάρμακα και όλα αυτά που λέει για την δαπάνη είναι μπούρδες», τόνισε ο Π. Πολάκης.

«Ο φαρμακοβιομηχανίες και οι Novartis τιμολογούσαν τα φάρμακά τους σε τρεις ακριβές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία) και έφερναν τις ίδιες στην Ελλάδα, επί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, είμαστε από τις μοναδικές χώρες που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε τιμή σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εμείς, μέχρι το 2010, πληρώναμε το σύνολο της αναφερόμενης τιμής, αυτό είναι τεράστιο έγκλημα απέναντι στη χώρα. Έτσι, οι φαρμακευτικές μπορούσαν να διαφθείρουν τον διοικητικό μηχανισμό», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές