Πολιτική

Παυλόπουλος: «Εκ των ων ουκ άνευ η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας»

Το έργο της Εκκλησίας διαχρονικώς, αλλά και ειδικότερα τον «εμβληματικό κοινωνικό ρόλο» της κατά την περίοδο της κρίσης που περνά η χώρα, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως σε μια εποχή όπως η σημερινή «η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας –πάντοτε σύμφωνα με τον κατά το Σύνταγμα ρόλο καθεμιάς– αποτελεί conditio sine qua non για την υπεράσπιση της Ιστορίας μας και της Πατρίδας μας» και ευχήθηκε «η Εορτή της Ορθοδοξίας ν’ αποτελεί κοιτίδα και λίκνο εμπνεύσεων, στοχασμών και αποφάσεων για το Λαό και τον Κλήρο και, αυτονοήτως, για τις Ηγεσίες τους, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας, ως Έθνος με απαράμιλλη Ιστορική Κληρονομιά, τη δική μας Ιστορική Αποστολή. Η οποία υπερβαίνει τα όρια του Τόπου μας και εκτείνεται εντός της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας αλλά και πέραν αυτής, εντός της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει για να “τηρεί την ενότητα του πνεύματος εν τω συνδέσμω της ειρήνης”»

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει για να “τηρεί την ενότητα του πνεύματος εν τω συνδέσμω της ειρήνης” (Εφ. Δ΄, 3)», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην πρόποσή του.

Επιπλέον, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «στην εποχή μας, εποχή με έκδηλα τα σημεία της πνευματικής και υλικής κρίσεως, μας κτυπούν την πόρτα πολλοί, άνθρωποι κάθε φυλής, χρώματος και θρησκείας. Από το φτωχό υστέρημά μας, που το πλούσιο φιλότιμο του ελληνικού λαού ενισχύει, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε, να συμπαρασταθούμε και να μην επιτρέψουμε στην απελπισία να κυριαρχήσει στις καρδιές και τα μάτια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...