Πολιτική

Παρέμβαση Θάνου για την υπόθεση Νovartis

Την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη τόνισε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η κ. Θάνου αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα διαλευκανθεί το σκάνδαλο καθώς οι αρμόδιοι προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα. 

Η κ. Θάνου μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha 989 σχολίασε και τις επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές. «Οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα» ανέφερε και συνέχισε: «Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους».

Σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσης που ενδέχεται η κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση από την Novartis η ίδια ανέφερε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση. Αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση». Η κ. Θάνου ήταν αρκετά κριτική και απέναντι σε αυτούς που αποκαλούν κουκουλοφόρους τους προστατευόμενους μάρτυρες τονίζοντας ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το ίδιο καθεστώς ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τέλος στην ερώτηση για το αν το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί το σχόλιο της ήταν: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...