Κοινωνία

Παντρεύτηκε πριν από 67 χρόνια όμως 6 εβδομάδες μετά τον γάμο ο άντρας της εξαφανίστηκε... Σήμερα, μαθαίνει τη σοκαριστική αλήθεια! (Βίντεο)

H Peggy Harris από το Vernon, από την πολιτεία του Τέξας, είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που πέρασε τη ζωή της προσπαθώντας να κάνει το καλό για τους συνανθρώπους της. Αλλά πίσω από το ζεστό της χαμόγελο, κρύβεται μια βαθιά θλίψη, που την κυνηγάει από τότε που ήταν μια νεαρή κοπέλα.

Η ιστορία της ξεκινάει το 1944. Η Peggy, μια όμορφη και νεαρή κοπέλα γνώρισε τον Billie, έναν όμορφο 22χρονο πιλότο. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν.

Οι νιόπαντροι ήταν ενθουσιασμένοι με τη νέα τους κοινή ζωή. Μοιράστηκαν όνειρα και έκαναν σχέδια για το μέλλον τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι η ζωή τους θα άλλαζε σύντομα. Έπειτα από μερικές εβδομάδες, ο Billie στάλθηκε στην Ευρώπη, όπου ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν σε εξέλιξη. Η Peggy είχε σοκαριστεί και ήταν τρομοκρατημένη, αλλά γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει το καθήκον του.

Η Peggy σύντομα έχασε κάθε επαφή με τον Billie. Περνούσε τις μέρες και τις νύχτες της, ανησυχώντας για τον άντρα της και για το αν είναι ζωντανός. Οι μήνες περνούσαν και δεν είχε κανένα νέο του. Εντέλει, ο πόλεμος έληξε και η Peggy δεν είχε ιδέα αν ο άντρας της ήταν ζωντανός ή νεκρός.

Προσπάθησε να συνεχίσει τη ζωή της, αλλά της έμεινε η επιθυμία ότι ο Billie θα επέστρεφε και θα περνούσε το κατώφλι του σπιτιού τους. Με κάθε χρονιά, η θλίψη της Peggy μεγάλωνε.

Η Peggy αρνήθηκε να γνωρίσει άλλους άντρες και ορκίστηκε να μη παντρευτεί ποτέ ξανά. Ο Billie ήταν ο έρωτας της ζωής της και δεν μπορούσε να τον προδώσει.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η Peggy άρχισε να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Ήξερε ότι ο Billie πιθανόν δε ζούσε. Διαφορετικά γιατί να μην επικοινωνήσει μαζί της;

70 χρόνια αργότερα, οι συγγενείς του Billie αποφάσισαν ότι έπρεπε να μάθουν την αλήθεια. Επικοινώνησαν με το στρατό και κατάφεραν να βρουν τα αρχεία του. Όταν έμαθαν ότι ο Billie είχε σκοτωθεί στον πόλεμο, δεν αποτελούσε έκπληξη. Αλλά οι συνθήκες του θανάτου του, ήταν ασυνήθιστες.

Σύμφωνα με τα αρχεία, ο Billie πέθανε το 1944, 6 χρόνια μετά το γάμο του με την Peggy. Έπεσε από πυρά στη Νορμανδία και το αεροπλάνο του συνετρίβη κοντά σε μια μικρή πόλη που λέγεται Ventes. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Billie στις τελευταίες του στιγμές, απέτρεψε το αεροπλάνο να πέσει σε κατοικημένη περιοχή, για να μην υπάρξουν θύματα. Αποδείχθηκε ότι ο Billie ήταν ένας πραγματικός ήρωας.

Όταν η Peggy έμαθε την ιστορία για τον θάνατο του άντρα της, αναστατώθηκε, αλλά και ανακουφίστηκε που επιτέλους έμαθε την αλήθεια. Ήξερε ότι έπρεπε να ταξιδέψει στη Γαλλία και να επισκεφτεί τον τάφο του.

Όταν η Peggy έφτασε στη πόλη Ventes, την υποδέχτηκαν με συγκίνηση. Ο άντρας της ήταν ένας πραγματικός ήρωας της πόλης και προς τιμήν του είχαν ονομάσει ένα δρόμο.

Τρεις φορές το χρόνο, οι ντόπιοι κάτοικοι τιμούν τη μνήμη του θαρραλέου πιλότου, που πάλεψε για την απελευθέρωσή τους και πλήρωσε το κόστος με τη ζωή του.

Ένας 91χρονος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της συντριβής του αεροπλάνου που ήταν πιλότος ο Billie, διηγήθηκε στην Peggy τα όσα συνέβησαν.

Αυτός ο άντρας και κάποιοι φίλοι του πήραν στο σημείο της συντριβής και ανέσυραν τη σωρό του Billie για να τον θάψουν, όπως του άρμοζε. Για 70 χρόνια, την ίδια μέρα, οι ντόπιοι κάτοικοι συγκεντρώνονται στον τάφο του για να αποτίσουν φόρο τιμής για τον πεσμένο ήρωα.

Τα λείψανα Billie εντέλει μεταφέρθηκαν σε ένα κοιμητήριο στη Νορμανδία, αλλά ο τάφος του στην πόλη Ventes παραμένει προς τιμήν του.

Η Peggy ευχαρίστησε τους ντόπιους που φρόντισαν τον τάφο του άντρα της. Ένας βετεράνος του πολέμου της είπε: «Μακάρι να μπορούσαμε να τον σώσουμε». Η απάντηση της Peggy ήταν απλή: «Το κάνατε».

Από την πρώτη της επίσκεψη, η Peggy επιστρέφει κάθε χρόνο για να αποτίσει φόρο τιμής για τον άντρα της μαζί με τους κατοίκους της πόλης Ventes. Οι ντόπιοι νιώθουν περήφανοι που έρχεται κάθε χρόνο στην πόλη τους, που ο άντρας της έσωσε πριν από 70 χρόνια.

Δείτε τη συγκινητική ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=bafoN8rd6ig

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ