Κοινωνία

Παλτσανιτίδης: Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή – Απλός χαιρετισμός η κίνησή μου (βίντεο)


Ένα στιγμιότυπο έγινε αφορμή σφοδρής επίθεσης κατά του προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών. Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» τον αποκαλεί εθνικιστή. Ο ίδιος ο Σίμος Παλατσίδης λέει ότι η κίνησή του ήταν ένας απλός χαιρετισμός.

Το υψωμένο μου χέρι δεν ήταν παρά ένας απλός χαιρετισμός λέει ο Σίμος Παλτσανιτίδης, τονίζοντας ότι απομονώθηκε ένα… καρέ και όχι ολόκληρη η κίνησή του.

Ο πρόεδρος των Παραολυμπιονικών Ελλάδος βρέθηκε στο στόχαστρο της Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» καθώς υπάρχει ένα στιγμιότυπο όταν ο κ. Παλτσανιτίδης βρίσκεται στο πλάι του Μίκη Θεοδωράκη στην εξέδρα του συλλαλητηρίου του Συντάγματος. Στο στιγμιότυπο αυτό φαίνεται να έχει σηκωμένο το δεξί του χέρι, κίνηση που εκλήφθηκε ως ναζιστικός χαιρετισμός.
https://www.facebook.com/mideniki.anoxi/posts/1754441574616178&width=500

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και πως σήκωσε αρχικά και τα δύο του χέρια και στη συνέχεια έσφυξε το χέρι του σε γροθιά και ύστερα έκανε το σήμα της νίκης στην ίδια κίνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ