Κόσμος

Πέφτουν «σαν τις μύγες» τα τουρκικά ελικόπτερα - Οι Κούρδοι έριξαν S70 Sikorsky Black Hawk - Σοκαρισμένοι οι Τούρκοι, θέλουν να φύγουν από την Αφρίν


Η Τουρκία έχασε και δεύτερο ελικόπτερο μέσα σε 12 ώρες, ισχυρίζονται οι Κούρδοι της Συρίας, κάνοντας λόγο για κατάρριψη «ελικοπτέρου τύπου Sikorsky» το οποίο εβλήθη από Κούρδους μαχητές στην περιοχή του Άφριν. Την είδηση –την οποία δημοσιεύουμε με την δέουσα επιφύλαξη καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τουρκικής πλευράς– μεταδίδει ο κουρδικός ιστότοπος NRT News, επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (Syrian Democratic Forces).

Bέβαια πως να επιβεβαιώσει μια τέτοια είδηση, αφού με σε λιγότερο από ενα 24ωρο είχαμε και άλλη κατάρριψη ελικοπτέρου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του SDF, ο απολογισμός της δεύτερης επίθεσης είναι εννέα Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες νεκροί. Μετά την παραδοχή της πρώτης απώλειας τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από το Άφριν από τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γίλντιριμ, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως εννέα ακόμη στρατιώτες έχασαν την ζωή τους χωρίς όμως να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αρα το ενδεχόμενο του να υπάρχει και νέα απώλεια είναι μεγάλη!

Ολα αυτά έρχονται μετά την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου T-129 ΑΤΑΚ από τους Κούρδους στο Αφρίν.

Έτσι «χτυπούν» οι Τούρκοι κομμάντος του «Κλάδου Ελαίας» τους Κούρδους: Τους κλέβουν τις κότες!

Κλεφτοκοτάδες και πλιατσικολόγοι αποδεικνύονται με βάση τα ντοκουμέντα που έχουν γίνει viral στα social media, οι Τούρκοι κομμάντος που υψώνουν τον «Κλάδο Ελαίας» στο Άφριν της Συρίας. 

 Η κατ’ευφημισμόν μάχη κατά της τρομοκρατίας, που εξήγγειλε με το «φιρμάνι» του ο «Σουλτάνος», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη με απόκοσμη όψη, με ατελείωτες λεηλασίες και μπαράζ βασανιστηρίων ακόμη και ακρωτηριασμένων αιχμαλώτων

 

Mεταξύ των βασανιστηρίων και των θανατηφόρων χτυπημάτων με κάθε όπλο, οι τούρκοι κομμάντος επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στα χωριά και τους οικισμούς της Αφρίν, κλέβοντας ακόμη και κότες.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1502230130096376%2Fvideos%2F1974903972828987%2F&show_text=0&width=261

Απογυμνώνουν» τα νοικοκυριά, φορτώνοντας σε αγροτικά αυτοκίνητα σχεδόν αυτούσια την οικοσκευή, τα στρώματα, τις κουβέρτες, ενώ ξηλώνουν και μέρος των οικημάτων όπως τις αλουμινένιες πόρτες.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1502230130096376%2Fvideos%2F1976186196034098%2F&show_text=0&width=380

Σε αυτόν τον πύραυλο οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν γράψει: «Διάλεξε όποια οικογένεια θέλεις..

Και όπως αναφέρεται στο κείμενο-καταδίκη των ακτιβιστών κατά της πολεμικής επιχείρησης στο Άφριν: «Αυτή είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζει πολίτες και καυχιέται γι ‘ αυτό ταυτόχρονα.. Αυτό είναι το πρόσωπο των φασιστών Τούρκων.. και υπάρχει ένα μέρος γι ‘ αυτούς και λέγεται κόλαση.. Ας τους κάνουμε τη χάρη να τους στείλουμε απευθείας εκεί! Είναι κρίμα για εκείνους που δεν έχουν ακόμη ενεργήσει κατά της τρομοκρατικής κατάστασης της Τουρκίας.. Τώρα είναι η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε!»

 Ο μακάβριος κατάλογος της επίθεσης της Τουρκίας στους Κούρδους στο Άφριν, έχει μέχρι στιγμής, 150 νεκρούς πολίτες, 300 άμαχους τραυματίες, και 16.000 έχουν εκτοπιστεί.

Οι εικόνες που σοκάρουν την Τουρκία 

Με μια χαρακτηριστική αλλά πολύ συνηθισμένη τελετή για την Τουρκία, έγινε στην Σμύρνη η κηδεία του Τούρκου σμηναγού, Mehmet İlker Karaman, που σκοτώθηκε στο ελικόπτερα που κατέρριψαν οι Κούρδοι.

Στην κηδεία παρέστηκαν εκτός από τους συγγενείς του βουλευτές από όλα τα κόμματα, ο δήμαρχος Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu και ο διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, στρατηγός Abdullah Recep.

Οι τουρκοι στρατιώτες, αλλά και η κοινωνία είναι σοκαρισμένη με τις εικόνες και θέλουν να φύγουν από την Αφρίν εδώ και τώρα! Μόνο που η Αγκυρα μπήκε στον βάλτο της Αφρίν και τώρα είναι αργά.

Και έπεται συνέχεια!

https://www.youtube.com/watch?v=Gc5azMJsIPA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...