Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Κάποτε τον έκανε πρωθυπουργό, τώρα τον...σταυρώνει!

Δέκα μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 κι ενώ η χώρα οδηγούνταν σε ακαριαία χρεοκοπία συγκαλείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να αποφασιστεί το όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο οποίος θα ανελάμβανε να στήσει νέες κάλπες ένεκα του πολιτικού αδιεξόδου που είχε προκύψει. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν η αυτονόητη, να παραμείνει δηλαδή ο τότε υπηρεσιακός Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να αποφευχθούν τα όποια διαδικαστικά ζητήματα καθώς το αιτούμενο των ημερών ήταν η αποφυγή του χάους.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει τον Γεράσιμο Αρσένη ενώ η Αλέκα Παπαρήγα τηρούσε επιφυλάξεις γενικώς λέγοντας μάλιστα στον Τσίπρα όταν άκουσε το όνομα του αποθανόντος πλέον πολιτικού: «Αλέξη, ζει ο Μάκης; Πού τον θυμήθηκες;». Εκείνη την ώρα παρενέβη ο Καμμένος που ερχόταν με... φούρια λόγω του μεγάλου ποσοστό που είχαν λάβει οι ΑΝΕΛ στην πρώτη τους εκλογική δοκιμασία.

«Προτείνω τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνταξιοδοτείται αυτές τις μέρες και ούτως ή άλλως αυτό είναι συνταγματικώς επιτρεπτό». Κι ενώ τότε εκθείαζε την πορεία , το κύρος, την πολιτική ουδετερότητα και την επιστημονική επάρκεια του κ. Πικραμμένου , τώρα άλλαξε τροπάριο υιοθετώντας την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την παραπομπή του στην Προανακριτική! Σημειώνεται ότι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός που ανέλαβε καθήκοντα κατόπιν της τότε εισήγησης και της επιμονής του Καμμένου, εγκαλείται σήμερα για τα όσα έκανε στις 30 μέρες της πρωθυπουργίας του!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ