Ρωσία

Πάει πόλεμο η Ρωσία: Κοσμογονία παραλαβών στον Ρωσικό Στρατό

Με ταχύτατο ρυθμό συνεχίζεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ρωσικού Στρατού αφού εκτός από την έναρξη παραγωγής του νέου άρματος μάχης Τ-14 Armata η ρωσική αμυντική βιομηχανία αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη τέσσερα βιομηχανικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την έναρξη παραγωγής 100 αρμάτων μάχης Τ-14 Armata μέχρι το 2020 ρωσική αμυντική βιομηχανία παρέδωσε το 2017 στο Ρωσικό Στρατό συνολικά 200-250 άρματα μάχης τύπου T-72B3 που αποτελεί την πλέον σύγχρονη έκδοση του συγκεκριμένου άρματος.

Για το 2018 η ρωσική αμυντική βιομηχανία θα παραδώσει 42 άρματα μάχης T-90M “Proryv-3” νέας κατασκευής τα οποία θα εξοπλίσουν μια Επιλαρχία, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι δοκιμές της εκσυγχρονισμένης έκδοσης του άρματος μάχης Τ-80 η οποία έχει κωδικοποιηθεί ως T-80BVM.

Το συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό των Τ-80 αφορά την μετατροπή 84 αρμάτων μάχης στο επίπεδο T-80BVM.

Τέλος το εργοστάσιο Ural Vagon Zavod ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2018 θα παραδοθούν τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης πεζικού και αντιαρματικού αγώνα τύπου BMPT “Terminator”. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των οχημάτων αυτού του τύπου που θα παραδοθούν από το εργοστάσιο εκτιμάται ότι ο Ρωσικός Στρατός θα παραλάβει αρκετές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα BMPT “Terminator”.

Όλο αυτό το υλικό αποτελεί ουσιαστικά την ενδιάμεση λύση του Ρωσικού Στρατού μέχρις ότου παραληφθούν και ενταχτούν σε υπηρεσία τα πρώτα Τ-14 Armata και συγκροτηθούν οι πρώτοι σχηματισμοί.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ