Οπλικά συστήματα

Ο ρωσικός θρύλος του αέρα ξαναχτυπά! Δείτε το αεροσκάφος Kalinin K-7

Το θρυλικό σοβιετικό αεροσκάφος ανακατασκευάστηκε και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό μοντέλο, με άνοιγμα πτερύγων 5 μέτρα.

Για την ιστορία το Kalinin K-7 ήταν ένα αεροσκάφος της σοβιετικής αεροπορικής βιομηχανίας που πέταξε για πρώτη φορά στις 11 Αυγούστου 1933.  Αν και κατασκευάστηκε μόλις ένα αεροσκάφος, το Kalinin K-7 ήταν ένα ξεχωριστό επίτευγμα της σοβιετικής αεροπορικής βιομηχανίας. Στην ουσία ήταν ένα πειραματικό βαρύ βομβαρδιστικό αεροσκάφος που μπορούσε να μετατραπεί σε επιβατικό.

Με την τοποθέτηση καθισμάτων στις πτέρυγές του μπορούσε να μεταφέρει έως 120 επιβάτες. Για αυτό το λόγο εξοπλίστηκε με 7 μηχανές των 750 ίππων έκαστη. Σε στρατιωτική διαμόρφωση, έφερε 8 πυροβόλα των 20mm και 8 πολυβόλα των 7,62mm, ενώ μπορούσε να μεταφέρει μέχρι 9.600 κιλά βομβών.

Το αεροσκάφος παρουσίασε από την αρχή προβλήματα σταθερότητας που παρά τις δοκιμές και βελτιώσεις των μηχανικών, ουδέποτε επιλύθηκαν. Η συντριβή του αεροσκάφους στις 21 Νοεμβρίου 1933, δεν άφησε κανέναν περιθώριο για την όποια περαιτέρω εξέλιξη του.

https://youtu.be/u5Jo3JV42h8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ